Budi dobro ZEN tarot – Ništavilo

darivanje
Budi dobro ZEN tarot – Darivanje
veljača 5, 2018
nova energija
Vježba – Nova energija: započnite dan centriranjem i prisutnošću
veljača 6, 2018
 

Biti u jazu je dezorjentirajuće, zbunjujuće pa čak i strašno.

Kad nema ničega za što se možemo uhvatiti, nikakvog smisla u kojem smjeru treba krenuti, čak niti najmanja naznaka koje prilike i izbori se nalaze pred nama. Ali to je samo stanje potpunog potencijala kakvo je postojalo kada je nastao i sam svemir.

Jedino što u tim trenucima možeš učiniti je opustiti se u tom ništavilu, upasti u tu tišinu među riječima, promatrati tu prazninu između udaha i izdaha. Istražuj svaki prazni trenutak u tom iskustvu. Nešto sveto će se roditi.

Buddha je ovo stanje nazvao – shunyata. Hrvatska riječ ništavilo implicira da je to nešto loše, nešto gdje ničega nema. Ali to nije tako. Kroz englesku inačicu riječi možda je lakše shvatiti da je ništavilo eng. nothinghness zapravo no-thingness, a to nije ništa, već sve. Ništavilo vibrira sa svim mogućnostima. Ono je potencijal, apsolutni potencijal. Još se nije pokazao, ali sadrži baš sve.


 

U početku i na kraju prihvaćamo ništavilo kao normalno. Zašto onda u sredini puta oko njega radimo takvu zbrku, postajemo toliko zabrinuti, anksiozni, nesretni. Cijelo naše putovanje je put od ništavila do ništavila.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.