ZEN tarot – Borba

simbolika bora
Bor je simbol životne snage i besmrtnosti
prosinac 17, 2021
djeca crtati bor
Imamo 100 ideja kako možete s djecom nacrtati bor
prosinac 18, 2021

 

Osoba na ovoj karti je potpuno prekrivena oklopom. Vidljive su mu samo oči pune bijesa. Oklop mu je takav da svakog trena može eksplodirati ako ga netko dotakne ma i perom. Unutar ovog čovjeka bore se dvije sjene za njegov dvorac.

Eksplozivni temperament ili tinjajući bijes najčešće skrivaju duboko potisnutu bol. Mislimo da ako zastrašimo ljude i otjeramo ih od sebe da se možemo zaštiti od daljnjih povreda. Ali u stvarnosti događa se baš suprotno. Kada naše rane prekrivamo oklopima mi ih sprječavamo da zacijele. Odbacivanjem drugih uskraćujemo sebi ljubav i nježnost koja nam je potrebna.

Jedan trenutak imaš to nešto, sljedećeg toga više nema. Jedan trenutak smo ovdje, a već sljedećeg smo otišli. A koliko samo zbrke stvorimo u ovom jednom trenutku dok smo tu – koliko nasilja, ambicije, borbe, sukoba, bijesa, mržnje. A sve u tom malom trenutku. Samo dok čekamo vlak na kolodvoru toliko zbrke: borimo se, ranjavamo jedni druge, hoćemo posjedovati, šefovati, dominirati – sve te politike. I onda vlak dođe i odlaziš zauvijek.

Ako se pronalaziš u ovom opisu vrijeme je da se prestaneš boriti. Toliko ljubavi ti je dostupno, samo ako joj dopustiš da ti priđe. Počni s oprostom samome sebi: vrijedan/na si toga.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.