Budi dobro ZEN tarot – Kompromis

wellness
Blagdanski trosatni wellness paket za dvoje
prosinac 15, 2017
puštanje lampiona
Svjetlo želja – puštanje lampiona
prosinac 16, 2017
 

Kada radimo kompromise u životu i s našom Istinom često se nađemo u prozirnim i zavjerničkim situacijama.

Jedna je stvar upoznati drugu polovicu, shvatiti točku gledišta drukčiju od naše i raditi na harmoniji suprotnih strana. Sasvim je drugo zavući se negdje gdje nam nije mjesto i izdati našu Istinu.

Nemoj biti pametan, jer tako ćeš ostati isti. Nećeš se mijenjati. Pola tehnika na putu ljubavi i pola tehnika na putu meditacije izazvat će totalnu konfuziju u tebi. Neće ti pomoći... Tražiti pomoć je protiv ega pa ćeš radije pristati na kompromis. Ovaj kompromis će biti opasniji, zbunit će te još više.

Stoga probaj razumjeti zašto žudiš za kompromisom. Prije ili kasnije shvatit ćeš da kompromis ne pomaže. Kompromis također može biti put koji ne vodi nikamo. Kompromis će sam sebe potvrđivati. A ti nikad ne potiskuj ništa - budi spreman s lakoćom odsjeći sve što se tiče tebe. A ako si zbunjen - sjeti se da si zbunjen. Ovo će biti prvi korak k naprijed - priznanje da si zbunjen. Započeo si svoje putovanje.


 

Ako pogledamo duboko unutar kompromisa, najčešće shvatimo da njime pokušavamo dobiti nešto - bila to moć ili odobrenje drugih. Nalaziš li se u ovakvom iskušenju, oprezno: nagrade koje dolaze od ovakvih kompromisa uvijek ostavljaju gorak okus u ustima.

 
 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.