ZEN tarot – Mijena

koronavirus
Konjukcija Saturna i Plutona: virus koji će promijeniti svijet
ožujak 21, 2020
tapkanje
Konkretno tapkanje: Stanje šoka i panike uzrokovano potresom
ožujak 22, 2020
 

Simbol današnje karte je ogroman kotač koji predstavlja vrijeme, sudbinu, karmu. Sve je u konstantnom pokretu.

12 latica predstavlja 12 znakova zodijaka. 8 linija predstavlja 8 trigrama I Ching-a. Bliže sredini nalazi se rotirajući trokut, koji je u ovom trenutku okrenut prema gore, prema božanskom. U samoj sredini nalazi se kineski simbol za yin i yang, muško i žensko, kreativno i receptivno.

Često se kaže da je jedina stvar na svijetu koja se ne mijenja sama mijena. Život se konstantno mijenja, evoluira, umire i ponovno se rađa.

Život se ponavlja bezumno - osim ako ne postaneš vrlo pažljiv, on će se stalno ponavljati poput vrtnje kotača. Zato budisti ovo nazivaju kotač života i smrti - kotač vremena. Kreće se baš poput kotača: rođenje prati smrt; ljubav prati mržnja; mržnju prati ljubav; uspjeh prati neuspjeh; neuspjeh prati uspjeh. Samo gledaj!

Ako uspiješ ovo promatrati samo nekoliko dana vidjet ćeš da se uzorak ponavlja, uzorak kotača. Jedan dan, u jutro, osjećaš se tako dobro i sretno, a već sljedeći dan si potonuo, depresivan i potišten. Sljedeći dan si opet pun života i sretan što živiš, a dan iza više ne vidiš niti jedan razlog za život. I tako se to ponavlja iz dana u dan… A ti ne vidiš uzorak. Jednom kad uočiš uzorak možeš izaći iz njega!


 

Sve suprotnosti sudjeluju u ovom ogromnom kružnom uzorku. Kad bi se mogao popeti na rub ovog kotača, zavrtjelo bi ti se. Povuci se u sami centar i opusti se znajući da će i ovo proći.

 

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.