ZEN tarot – Otpuštanje

Međunarodni je dan joge: odaberi jogu kao pokret
lipanj 21, 2020
ferragosto jam 2020
Ferragosto Jam uz novi lineup potvrđuje održavanje ovog ljeta
lipanj 22, 2020

 

Na slici koja predstavlja današnju kartu vidimo kapljicu vode kako napušta list i putuje prema tlu. Kapljica gubi svoj dosadašnji identitet i pridružuje se prostranstvu ispod sebe.

Lako možemo zamisliti kako drhturi ovaj trenutak prije pada, na samom rubu poznatog i nepoznatog.

U postojanju nema nikoga tko je superiorniji ili inferiorniji. Vlat trave ili zvijezda su apsolutno ravnopravni. Ali čovjek želi biti ispred drugih, želi pokoriti prirodu, u stalnoj je borbi. Svi čovjekovi kompleksi proizlaze iz ove borbe.

Nevina osoba je ona koja je odustala od borbe; onaj tko više nije zainteresiran da bude viši; koji nije zainteresiran da glumi; koga ne zanima dokazivanje da je on nešto posebno; onaj koji je postao poput cvijeta ili kapi rose na listu; onaj tko je postao dio ove beskonačnosti; koji se otopio, stopio i postao jedno s oceanom i sada je val; onaj koji ne poznaje JA. Nestanak JA je nevinost.

Izabrati ovu kartu je priznanje da je nešto završeno, da se nešto približava svome kraju. Što god to bilo – posao, veza, dom, bilo što što ti je moglo pomoći da te definira – vrijeme je da to otpustiš, dozvoljavajući svaku tugu, ali ne vezivati se uz nju. Nešto veće te čeka, nove dimenzije i prostranstva su tu da ih otkriješ. Prošao/la si točku s koje više nema povratka. Idi s lakoćom – to predstavlja oslobođenje.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.