Budi dobro ZEN tarot – Postojanje

krafne
Poklade, pokladni običaji i prefine krafne
veljača 13, 2018
budistička filozofija
Nova otkrića znanosti u odnosu na budističku filozofiju
veljača 14, 2018
 

Čovjek na slici zadubljen je u ljepotu noćnog neba. On zna da DOM nije fizičko mjesto u materijalnom svijetu, već unutarnji osjećaj prepuštanja i prihvaćanja.

Zvijezde, kamenje, drveće, cvijeće, ptice i ribe - sve su to naša braća i sestre u ovom plesu života.

Mi ljudi to često zaboravljamo dok lovimo naše privatne agende i vjerujemo da se moramo boriti da bismo dobili što želimo. Ali ono što je ultimativna istina je činjenica da je naš osjećaj odvojenosti samo iluzija stvorena projekcijama uma.

Ti nisi slučajnost. Postojanje te treba. Bez tebe u Postojanju bi nedostajalo nešto što nitko drugi ne može zamijeniti. Prihvati da bi bez tebe ostala praznina u Postojanju koja se ne može nadomjestiti. Neka ti to bude razlog za sreću, potvrda da si zaista potreban Postojanju, da je Postojanju stalo do tebe.

Jednom kada si čist i pročišćen vidjet ćeš ogromnu ljubav koja se prosipa ne tebe iz svih dimenzija.


 

Sada je došlo vrijeme da pogledaš dopuštaš li si taj poseban dar spoznaje da je DOM osjećaj unutar tebe ma gdje se nalazio. Ako da, odvoji vrijeme da uživaš u tom osjećaju i produbljuješ ga kako bi uvijek bio tu. Ako se osjećaš kao da je svijet strano mjesto kojemu ne pripadaš, vrijeme je da se zaustaviš. Izađi večeras van i pogledaj u zvijezde.

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.