ZEN tarot – Probudi lava u sebi

plastično onečišćenje
Plastično onečišćenje: tjedno pojedemo jednu kreditnu karticu
lipanj 29, 2019
limunada od lavande
Limunada od lavande: opuštajući ljetni napitak koji će te osvojiti
lipanj 30, 2019
 

Današnja karta podsjeća nas na staru ZEN priču o lavu kojeg su odgojile ovce. Lav je bio uvjeren da je i on ovca, sve dok nije došao jedan stari lav i odveo ga do jezera da mu pokaže njegov prav odraz.

Mnogi od nas su baš poput ovog lava - sliku koju imamo o sebi nismo izgradili na vlastitom iskustvu, već na mišljenju drugih. Kada osobnost nametnuta izvana zamjenjuje osobnost koja je mogla izrasti iznutra, postajemo samo još jedna ovca u krdu, nesposobni da se krećemo slobodno i nesvjesni našeg vlastitog identiteta.

Sve dok ne odbaciš svoju osobnost nećeš uspjeti vidjeti svoju individualnost. Individualnost nam je dana od postojanja, osobnost nam je dana od društva. Osobnost je sociološka podobnost.

Društvo ne tolerira individualnost, jer autentični ljudi neće slijepo slijediti poput ovaca. Individualnost ima kvalitete lava. Ovce su uvijek u krdu, jer misle da je tako udobnije. Život u krdu daje prividan osjećaj sigurnosti.

Zapamti da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su apsolutno predani slobodi. Društvo želi robove jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.


 

Vrijeme je da pogledaš svoj vlastiti odraz u jezeru i napraviš što god je potrebno da slomiš obrazac koji te tjera da budeš ono što drugi od tebe očekuju. Pleši, trči, skači, frfljaj - što god je potrebno da probudiš uspavanog lava u sebi.

 

 

ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X

Newsletter

Prijavi se na newsletter i budi u toku s najnovijim objavama