ZEN tarot – Završetak

anksioznost
4 načina kako pomoću umjetnosti prevladati anksioznost
ožujak 23, 2020
sirova juha za imunitet
Sirova juha za imunitet
ožujak 24, 2020
 

U mijeni života, gdje se sve pretače iz jednog u drugo, dolaze trenutci kada je nešto zaista došlo do svoga kraja. Tada smo u mogućnosti vidjeti cijelu sliku, potpunu kompoziciju svih malih dijelova koji su nas toliko dugo zaokupljali.

Na kraju možemo ili biti očajni jer ne želimo da situacija završi ili možemo biti zahvalni na iskustvu i prihvatiti da sve u životu dođe, bude i prođe. Što god te u posljednje vrijeme okupiralo i uzimalo ti energiju i pozornost, sada dolazi svome kraju.

Probaj ZEN način da to osvijestiš. Budistički ZEN učitelji koriste koane (pitanja na koja nema racionalnih odgovora) kako bi zbunili, iscrpili i zauzdali um. Tek tada se rađa dublja mudrost i svijest.

U konačnici svi odgovori su nepotpuni. Učitelji ti daju samo smjer... Kad dosegneš limit, ostat će samo ono što trebaš zapamtiti, a to je više odgovora. Tada se nazire prava realnost i najdublja životna istina.


 

Prihvaćanjem završetka staroga, stvaraš prostor da se dogodi nešto novo. Iskoristi ovo vrijeme da slaviš oboje – kraj staroga i dolazak novoga.

 

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.