ZEN tarot – Zrelost

zima
Hod kroz godinu: Zima – duboka kontradiktorna voda II
veljača 11, 2020
Margrit Coates
Najava predavanja: Miljenica ljubitelja životinja Margrit Coates u Zagrebu
veljača 12, 2020
 

Žena na slici je sama, u tišini, ali budna. Njeno unutrašnje biće je ispunjeno cvijećem - ona nosi proljeće u duši i regeneraciju kuda god pošla.

Ova unutrašnja cvatnja i cjelovitost koju osjeća pruža joj mogućnost beskonačnog pokreta bilo kuda. Ona se može pokretati u svim smjerovima, prema unutra i prema van, potpuno je svejedno, jer njenu radost i zrelost ne može poljuljati ništa izvana.

Za nju je sada došlo vrijeme usmjerenosti i širenja - potpuno je zaštićena sjajem svog vlastitog svjetla. Sva dosadašnja iskustva dovela su ju do ovog trenutka savršenstva.

Razlika između korova i cvijeta je baš poput one dok ti još nisi svjestan da si buddha i trenutka kada postaneš svjestan da jesi buddha. Buddha je onaj koji je potpuno rascvjetan, potpuno otvoren, buddhine latice su potpuno otvorene…

Biti ispunjen proljećem u sebi je čak ljepše i od jesenske jutarnje rose na listovima lotusa, a to je jedna od najljepših stvari koje čovjek može vidjeti. Ali naravno to je trenutno iskustvo. Kako se sunce pojavljuje, tako jesenje kapljice rose nestaju… Ova privremena ljepota se ne može usporediti s vječnim proljećem tvoga bića. Iako je sada zima, u tebi je duhovno proljeće.


 

Kada se izvuče ova karta, ona nam govori da nam stiže dar - nagrada za naporan rad. Baza ti je sada čvrsta, a uspjeh i dobra sreća stižu kao rezultat onoga što je do sada proživljeno.

 

 

ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje - kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.