parallax background

Zvučna masaža tibetanskim zdjelama

tjedni horoskop
Tjedni horoskop od 6. do 12.11.
studeni 6, 2017
motivacija vježbanje
Motiviraj se za vježbanje
studeni 7, 2017
 

Od davnina je dobro poznat utjecaj zvuka i zvučnih frekvencija na čovjekovo tijelo, raspoloženje i psihu, ali i druge žive organizme. Sve proizvodi zvuk i ima određenu vibraciju i frekvenciju. Sve je titraj. Zvuk ima osobito djelovanje na tijelo, na fiziologiju i um.

Zvukoterapija nam dokazuje kako se putem zvuka može poboljšati fizičko i psihičko stanje te kako birana glazba i zvukovi mogu blagotvorno djelovati na čovjeka, ali i njegov životni i radni prostor. Tibetanska posuda je zvučna posuda i potiče iz tradicije lama na Tibetu.

U ovoj drevnoj metodi “liječenja“ koriste se tibetanske posude. Radi se o tradiciji staroj preko 5000 godina. Upravo toliko je i stara receptura izrade tibetanske zdjele. Sve do današnjeg dana zadržani su gotovo svi izvorni elementi kako proizvodnje, tako i njenog korištenja i primjene u samoj terapiji.

Polaganjem i pomicanjem posuda na tijelo klijenta i oko njega te sviranjem (kontroliranim laganim udaranjem malete) stvara se zvuk i vibracije koje ulaze u svaku stanicu našeg organizma, kroz kožu, tkivo, tjelesne šupljine, kosti, organe te pri tome mijenjaju uobičajenu frekvenciju našeg mozga i tijela. A posljedica tog utjecaja izuzetno brzo dovodi do duboko opuštajućeg i meditativnog stanja.

parallax background

Zvučna masaža je drevna metoda liječenja koja počiva na zvučnim frekvencijama tibetanskih zdjela te dokazano djeluje na tijelo, raspoloženje i psihu.

 

Kao odgovor na promijenjeno stanje mozga usporava se disanje, opuštaju mišići, usporava se rad srca i umiruje um. Ovakva relaksacija dovodi do energetske ravnoteže i balansa, jer zvuk blagotvorno djeluje na tijelo, raspoloženje i psihu.

Zvučna masaža preporučuje se svim osobama bez obzira na dob, spol ili vjersku pripadnost.

Zvučna masaža pomoću pjevajućih tibetanskih posuda zasniva se na drevnoj istočnjačkoj 5000 godina staroj mudrosti. U Kreativnom centru Luna zvučna masaža se kombinira s ručnom masažom. Prije masaže uljima, a i nakon nje, terapeut stavlja posude na tijelo i oko tijela te ih pomiče u smjeru meridijana i svira na njima.

 

Posuda emitira široki spektar tonova visoke frekvencije, na temelju kojih se šire vibracije zvuka, koje ne samo da čujemo, nego ih doživljavamo i fizički po tijelu.

Ova masaža djeluje na duboku relaksaciju i regenerira tijelo. Uravnotežava lijevu i desnu polutku mozga, a pomoću vibracija utječe na povećanje životne energije i stvaralačke snage. Spontano se iz našeg tijela uklanjaju štetne tvari i poboljšava cirkulacija krvi i limfe.

Prije tretmana preporuča se da klijent definira namjeru s kojom kreće u tretman. To može biti jednostavna usredotočenost na sadašnji trenutak ili osvještavanje neke namjere ili molitva... Klijent tijekom tretmana dolazi do uvida i iscjeljuje sam sebe, dok je terapeut samo svjedok procesa.

Nakon tretmana preporuča se piti puno tekućine (vode ili čaja) kako bi se toksini otplavili iz tijela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.