parallax background

10 savršenih poklona za djecu

Mistična stvarnost
15. prosinca 2018.
zoe nakit
Zoe – nakit koji unosi magiju u svakodnevnicu
17. prosinca 2018.
 

U današnjem užurbanom svijetu, kada roditelji previše rade, a djeca puno vremena provode izvan obitelji – u vrtiću, u školi, boravku, po raznim aktivnostima – najljepši dar koji možete pokloniti svojoj djeci je vrijeme samo za njih.

Vjerujem da puno roditelja ipak neće moći odoljeti iskušenju postajanja Djedom Mrazom tu jednu noć pa stoga donosimo ideje za poklone za djecu koji traže manju ili veću uključenost roditelja. Također, igračke koje možeš naći među našim prijedlozima su kreativne, korisne, didaktičke, motoričke, poučne i ekološke.


 

BACKO MINI EXPRESS - vlakići koji nikada ne kasne

U Zagrebu, u Gundulićevoj 4, skriva se najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi. Sa 160 kompozicija vlakova, više od 2500 detalja iz stvarnog života, više od 300 m prometnica, svjetlosnim i zvučnim efektima te jedinstvenim skijalištem u pokretu, Muzej vlakića Backo Mini Express je predivan poklon za klince. Osim što će ih zaista oduševiti svijet vlakova, ovim poklonom dijete dobiva i uspomenu s roditeljima.


 

PONGE HRVATSKA SLOVARICA

S razvojim igračkama se ne može pogriješiti. Sam naziv kaže da razvojne igračke potiču djetetov razvoj. Ovdje nije važno potiče li ta igračka razvoj fine motorike, govora, kreativnih sposobnosti ili nešto slično, važno je da potiče razvoj bilo koje intelektualne ili fizičke vještine. Veliki je izbor ovakvih igračaka i to od najranije djetetove dobi. Nama su se posebno svidjele drvene kockice Ponge s hrvatskim slovima koje se mogu nabaviti u Planetopiji. Osmišljene su za učenje abecede kroz igru i zabavu. Kocke Ponge nositelj su CE certifikata, izrađene od drveta lipe, bojane neškodljivim bojama, a usmjerene su na razvoj motoričkih, logičkih i didaktičkih sposobnosti djece.


 

Zoe healing narukvica

Zoe Kids narukvica napravljena je posebno za najmlađe. Kako bi i naši prinčevi i princeze osjetili blagodati kristala Zoe Kids narukvica je prilagođena njihovim malim rukama. Svaka Zoe Kids narukvica je zapravo unikatna. Sve su izrađene od raznobojnih ahata, ali raspored boja je uvijek jedinstven, baš kao što su i oni. Narukvica dolazi na elastinu pa je jednostavna za stavljanje i najmlađima.

Za male razigrane princeze tu je Zoe Kids Princess Play, dok je za one nježnije i smirenije Zoe Kids Princess Dream. Zoe Kids Princess dolazi s veselom kićenkom u raznim bojama.

Za male šumske prinčeve tu je Zoe Kids Prince Forest, dok je za one koji više vole nebesa Zoe Kids Prince Sky.

Od davnina se vjeruje da ahat jača samopouzdanje, hrabrost i snagu. Pruža zaštitu onome tko ga nosi, naročito djeci, privlači sreću i ljubav, pobjedu, donosi lijepe i šarene snove, otklanja ljutnju i očaj. Jedan je od rijetkih kristala koji je blagotvoran za cijeli organizam. Njegova pozitivna svojstva očituju se u boljem pamćenju, stabilnim emocijama, boljem raspoloženju, poboljšanu vida, liječi dišne probleme, pomaže kod alergija, čisti limfu, štiti od infekcija i upala, liječi rahitis i ostale bolesti kostura…


 

Mozgalica

Mozgalica Logiqtower je fantastična zabava za djecu i odrasle. Logiqtower se sastoji se od drvenih elemenata koje je potrebno složiti u kulu različitih visina. Ima više od 22 tisuće mogućih riješenja i četiri nivoa. Marko Pavlović, autor poznate i nagrađivane OBLO sfere, autor je i ove famoze mozgalice. Logiqtower proizveden je od recikliranih i obnovljivih materijala, kaučukovog drveta bez kemijskih aditiva i netoksičnih boja na bazi vode. Logiqtower možete nabaviti u poznatom Croatian Design Shopu Take me Home.


 

Kazališna predstava Orašar

Davne 1816. godine njemački pisac Ernst Theodor Amadeus Hoffmann napisao je bajku „Orašar i mišji kralj“, koja je poslužila kao inspiracija za brojne kazališne predstave omiljene u božićno doba. Naš prijedlog je kazališna predstava Orašar u Kazalištu Trešnja u verziji Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića. Ovo je priča o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, slobodi mašte, ružnoći osvete, o veličanstvenom ljudskom umu i imaginaciji za koje ne postoje prepreke ni granice. Predstava je namijenjena i malima i velikima, a u njoj svatko može naći nešto za sebe, ako gleda otvorenih očiju i srca. Baš kao što na kraju predstave i kaže Marie: „Te čarobne stvari mogu vidjeti samo oni, koji za to imaju oči. Vi ste ih vidjeli, djeco, zar ne?“


 

44 fantastične priče za laku noć

Protagonisti 44 Fantastične priče za laku noć kreću se od miševa i mački, preko jazavaca, svinjica pa sve do klokana ili tigrova. Ove priče su zaista fantastične, izazvat će smijeh i čuđenje i kod velikih i kod malih. Kad jednom uroniš u svijet Erwina Mosera razumjet ćeš zašto su njegove priče nebrojeno puta proglašene pravim blagom za čitanje, slušanje i sanjarenje. Moseru naprosto fantastično uspijeva održati ravnotežu antropogenog i životinjskog u njegovim likovima. Ilustracije posebno odlikuje toplina, srdačnost, a ponajviše mašta. Ove priče možeš nabaviti u Planet Zoe.


 

Pribor za crtanje

Crtanje je jedna od omiljenih aktivnosti djece. Uz crtanje djeca razvijaju i usavršavaju motoričke sposobnosti te potiču maštu i kreativnost. Ovo je i idealna prilika za zbližavanje s djecom. Pretvorite crtanje u zajednički projekt. Poslije dječja remekdjela možete sačuvati ili uokviriti te na taj način djetetu dati do znanja da ste oduševljeni njegovim djelom, jer roditeljsko priznanje izuzetno im je važno.


 

Igre uloga

Djeca uživaju u otkrivanju svijeta i svojih mogućnosti. Oponašanje je osnovni način na koji djeca uče. Apsolutno je zadivljujuće kako uspijevaju "skinuti" bilo koga ili bilo koju situaciju. Kroz igre uloga također stječu emocionalne vještine, bude emaptiju, povezuju se s drugim osobama. Ne zaboravite pohvaliti dijete nakon ove igre. Robna kuća IKEA nudi veliki izbor igračaka za razne uloge koje bi djeca mogla poželjeti.


 

Kocke za slaganje

Vjerujemo da je ovo omiljena igračka svakog djeteta i svih onih koji se tako osjećaju. Slaganje kocaka važno je za učenje i stjecanje brojnih vještina. Uz kockice dijete uči geometriju, oblike, boje, shvaća prostor, smještaj objekata u okruženju, budi maštu, kreativnost, vizualizaciju. A kada se i roditelji pridruže djeci u ovoj igri, ona zaista pruža puni smisao. Izbor kockica je zaista velik, od planetarno popularnih LEGO kocaka preko raznih drvenih, od kojih se nama najviše sviđaju HAPE.


 

Kinetički pijesak ili plastelin

Modeliranje je jedna od najboljih razvojnih aktivnosti, a djeca naprosto obožavaju ovu igru. Iako po svim dućanima s dječjim igračkama možete kupiti razne setove kinetičkog pijeska ili plastelina koji se ne lijepi, mi donosimo recepte kako jedno i drugo napraviti kod kuće te se ujedno i zabaviti sa svojom djecom. Možete zajedno izraditi i poklone za obitelj.

Recept za plastelin:

1 čaša brašna

pola čaše soli

3/4 čaše kipuće vode

1 žlica limunske kiseline

prehrambene boje

Pomiješati i odvojiti u nekoliko hrpica. Dodavati boje po želji.

Recept za kinetički pijesak:

2 kilograma običnog pijeska

1 kilogram gustina

1 litra vode (ili više po potrebi)

pola čajne žličice deterdženta za suđe

Mijesiti tijesto dok se ne dobije željena gustoću. Tijesto treba biti mrvičasto i vlažno, ali ne mokro i ljepljivo.


 

Podsjeti se na naše prijedloge što pokloniti istinskim kavoljupcima, ljubiteljima knjiga i čitanja, modernim muškarcima te svim ženama u tvom životu.


 

Foto: Pixabay, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.