adventsko darivanje

Budi Dobro adventsko darivanje: Tea Time One – set vrhunskih čajeva

 

Petnaesti je dan Budi dobro adventskog darivanja. Iza petnaestog prozorčića našeg Budi dobro adventskog kalendara nalazi se kolekcija vrhunskih čajeva Tea Time One. 

U mjesecu u koji smo zakoračili, pripremili smo za naše drage čitatelje mnogo lijepog, veselog i dobrog sadržaja, ali i jedno lijepo iznenađenje – veliko Budi dobro adventsko darivanje u suradnji s predivnim i kreativnim ljudima te smo sigurni da ćete biti oduševljeni.

Na Budi Dobro Instagram profilu ćete od 1.-25. prosinca moći pronaći predivne darove. Svaki dar bit će dostupan samo jedan dan, dakle 24 h, zato budite dobri i brzi te možda baš vi osvojite neki od njih!

Iza petnaestog prozorčića Budi dobro adventskog kalendara otkrili smo poklon paket kolekcije vrhunskih čajeva Tea Time One.

adventsko darivanje

Tea Time One – poklon paket vrhunskih čajeva

Prema jednoj od kineskih legendi, čaj je otkriven prije otprilike 5000 godina. Otkrio ga je Shennong Shi čije ime doslovno znači „Božanski farmer“. Shennong Shi bio je prvi kineski biljni liječnik i vrlo cijenjen kao otac kineske medicine. Jedan od njegovih doprinosa medicini bilo je i isprobavanje bilja kako bi ljudima pronašao lijek. Mitovi govore da je Shennong imao prozirno tijelo i odmah vidio učinak različitih biljaka. Čaj je otkrio dok je putovao niz visoke planine i sakupljao različite biljke. Otkrio je da čaj, „Cha“, djeluje kao protuotrov. Jednog dana pronašao je biljku zelenog lišća i bijelih cvjetova te je probao. Uočio je čudnu stvar; listići su procirkulirali trbuhom i očistili svu hranu koju je prethodno konzumirao, a usta i dah odisali su svježinom. Otada je koristio tu biljku kako bi neutralizirao toksine biljaka koje bi iskušavao.

Pijenje čaja u staroj Kini smatralo se umjetnošću i načinom na koji se bolje razumije život. I danas kažu da je kultura čaja neka vrsta posredničke kulture koja omogućuje da se duh kineske tradicionalne kulture prenese na buduće generacije. Mir uma je prvi korak u postizanju mira kao duhovne svrhe kako bi se spojio sklad i spokoj.

Tim koji stoji iza Tea Time One kaže da se ljubav prema originalnim japanskim i kineskim čajevima rodila prije puno godina prvim gutljajima tog iscjeljujućeg napitka te su poželjeli proširiti kulturu ispijanja čaja i približiti originalne japanske i kineske čajeve našem tržištu. Smatraju da najbolji čajevi dolaze direktno od farmera proizvođača. Stoga ponosno kažu da se njihovi čajevi pakiraju i šalju tek nakon narudžbe kako bi bili što kvalitetniji i sačuvali punoću okusa kao i sve blagodati koje čaj pruža.

Čajeve naručuju iz Fujian provincije koja je poznata po najkvalitetnijim čajevima koji rastu na visinama između 800-2000 metara nadmorske visine. Iz Yunnana naručuju Pu-erh čaj koji je izvorno tamo nastao te se iz svih pokrajina dan danas nosi u istu provinciju kako bi se izvornim postupkom radio najkvalitetniji pu-erh čaj. Japanske čajeve koje nude dolaze isključivo iz Shizuoke, perfekture na južnoj obali središnjeg dijela otoka Honshūa odakle potječe najkvalitetniji japanski čaj te japanske regije Nishio koja je poznata po proizvodnji najkvalitetnijih Matcha čajeva. Tajvanske oolong čajeve biraju s farmi na visokim planinama Tajvana gdje zbog ograničene izloženosti suncu, oblacima i razlike u temperaturi ima posebnu aromu te je poznat po svojoj izrazitoj ljekovitosti. Ovaj čaj s visokih planina danas je jedan od najcjenjenijih na tržištu.

Danas netko do vas ima priliku osvojiti poklon paket vrhunskih izvornih čajeva Tea Time One koji dolaze iz Kine, Japana i Tajvana. Ovaj poklon paket sadrži: Spring imperial silver needle white tea, Rose dian hong black tea (Kina), Sencha asatsuyu (Japan), Milk oolong (Tajvan), Blooming aritistic tea – cvjetni umjetnički čaj te cjedilo.

adventsko darivanje

Kako sudjelovati u Budi Dobro adventskom darivanju i osvojiti Tea Time One set vrhunskih čajeva?

Sve što trebate napraviti je:

1. Pratiti @budi_dobro Instagram profil
2. Pratiti @teatimeone.zg
3. Kliknuti like na objavu
4. U komentaru označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Budi Dobro darivanju (moguće je označiti više njih).

Igramo se na Instagramu Budi Dobro do ponedjeljka 16. prosinca 2019. do 10 h, nakon čega ćemo random odabrati i objaviti dobitnika ili dobitnicu ovog sjajnog dara. Sretno svima!

Već sutra vas očekuje novi predivan dar, a o čemu se radi to tek morate otkriti. Stay tuned!

adventsko darivanje

 

Do sada smo otvorili prozorčiće:

1. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Marinski Heartmades Ptičica

2. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Mali Studio Origami torba i lanena gumica za kosu

3. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Zoe SoulMade narukvica Tranquility

4. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Whisper of Nature Relax paket

5. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Sovica Handmades poklon za djecu 

6. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Planetopija slikovnica Duboko u šumi

7. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Cup of Tea Mama daruje Yoga & Ja set

8. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Budi dobro T-shirt you are loved

9. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Čajanka s doulom 

10. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Glazbeni album riječkog dua THE SIIDS

11. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Set prirodne kozmetike Anahata aromaterapija 

12. dan Budi Dobro adventskog darivanja:  Ručno rađena svijeća Aubépine Blanche Candles

13. dan Budi Dobro adventskog darivanja:  Ručno rađene naušnice Moon Hoops brenda Ayelen

14. dan Budi Dobro adventskog darivanja: Piramidalna torbica brenda L`MONO

 

Foto: Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.