parallax background

BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Knjiga “Voli ljude, koristi se stvarima (a ne obrnuto)”

zoe narukvice
BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Zoe SoulMade narukvica od kristala
3. prosinca 2021.
pomrčina u strijelcu
Pomrčina Sunca u Strijelcu otkriva skriveno
4. prosinca 2021.

 

Četvrti  prozorčić Budi Dobro adventskog darivanja donosi knjigu koju morate pročitati.

Ovo darivanje je po mnogočemu posebno, ali ono što mu daje posebnu čar su hrvatski kreativci, koji su sve ove poklone izradili svojim rukama, idejama, svojim srcem i dušom. Mali poslovi su onaj titraj srca u našem susjedstvu, stup lokalne ekonomije i duša mjesta u kojem nastaju. Kada podržavate male proizvođače, podržavate nečiju ideju, san i viziju.

Mi to znamo i želimo dati vjetar u leđa svima koji vjeruju da je moguće živjeti ono što voliš, da je moguće kroz život putovati na krilima vlastitih talenata i ostvarene kreacije.

Na Budi Dobro Instagram profilu ćete u sljedećih 25 dana moći pronaći predivne darove hrvatskih brendova ili brendova koji su u svom poslovanju okrenuti holističkom životu na načelima slow fashiona, održivosti, organskog uzgoja i sličnih vrijednosti.

Svaki dar bit će dostupan samo jedan dan, dakle 24 h, zato budite dobri i otvorenog srca te možda baš vi osvojite neki od njih!

adventsko darivanje

PLANETOPIJA je nakladnička kuća koja objavljuje knjige s područja osobnog razvoja i holističkog pristupa zdravlju, prehrane, duhovnosti, ekologije.

Naslovi koje izdaju svojom porukom ohrabruju napore da se živi kvalitetnije, zdravije, sretnije, mudrije, njegujući umijeće življenja i povezanost jednih s drugima kao i s planetom Zemljom.

Sami za sebe kažu kako vole knjige koje otvaraju ne samo vrata već i prozore, kako bi u naše živote ušlo više svjetla, smisla, ljepote i znanja. Objavljuju knjige koje traju i koje i sami vole čitati. Grade odnos povjerenja i poštovanja s kupcima i čitateljima, suradnicima i poslovnim partnerima. Pojedinačno njeguju osobnu ekologiju, bez koje nema opstanka našeg jedinog i voljenog Planeta.

planetopija

Danas netko od vas ima priliku osvojiti knjigu koja je mnogima promijenila život “Voli ljude, koristi se stvarima (a ne obrnuto)”.

Voli ljude, koristi se stvarima – a ne obrnuto; Ryan Nicodemus, Joshua Fields Millburn

Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodamus dugogodišnji su prijatelji, od minimalizma su stvorili pokret, dokumenarac im se emitira na Netflixu, a sada možete čitati i njihovu knjigu Voli ljude, koristi se stvarima (a ne obrnuto) na hrvatskom jeziku. Na prvi pogled lako se može pomisliti kako je bit minimalizma samo u tome da se riješimo materijalne imovine. Da je tako, svatko bi mogao unajmiti kontejner za smeće, u njega ubaciti svu kramu i istog trena osjetiti vječno blaženstvo. Izbacivanje suvišnog osnovni je dio recepta, ali to nije konačni cilj. Minimalisti se ne usmjeravaju na to da imaju manje materijalnih stvari. Usmjeravaju se na to da naprave mjesta za više: više vremena, strasti, kreativnosti, iskustava, zadovoljstva, više slobode.

Zamislite život s manje: manje stvari, manje stare krame, manje stresa, duga i nezadovoljstva – život s manje distrakcija. Sada zamislite život s više: više vremena, više smislenih odnosa, više rasta, doprinosa i zadovoljstva – život pun strasti, neopterećen zamkama kaotičnog svijeta oko vas. Ono što zamišljate život je s namjerom, a da biste ga ostvarili, trebate otpustiti suvišne stvari koje vam stoje na putu.

„Ova knjiga nije vodič za raščišćavanje kuće od suvišnih stvari. Već je mnogo takvih. Dok vam kroz cijelu knjigu budemo izlagali praktične preporuke kako se riješiti viška stvari, zapravo vas želimo povesti dalje od ovog laganog dijela, dalje od prvog koraka raščišćavanja krame. Ova knjiga je vaš vodič o tome kako se kretati svijetom mogućnosti koje se otvaraju nakon oslobađanja od viška stvari – sve do sljedeće teške faze učenja kako živjeti s namjerom. To počinje sa stvarima, ali kad budete imali manje, želimo vam pokazati kako napraviti mjesta za pravu vrstu više.“

planetopija

Kako sudjelovati u Budi Dobro adventskom darivanju i osvojiti knjigu “Voli ljude, koristi se stvarima (a ne obrnuto)”?

Sve što trebate napraviti je:

1. Pratiti Instagram profil @budi_dobro 
2. Pratiti Instagram profil @planetopijahr
3. Kliknuti like na objavu
4. U komentaru označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Budi Dobro darivanju (moguće je označiti više njih).
5. Ako želite možete podijeliti u storyu.

planetopija

Igramo se na Instagramu Budi Dobro do nedjelje 5. prosinca 2021. do 9 h, nakon čega ćemo random odabrati i objaviti dobitnika ili dobitnicu ovog sjajnog dara. Sretno svima!

Već sutra vas očekuje novi predivan dar, a o čemu se radi to tek morate otkriti. Stay tuned!

 

Foto: PR, Unsplash, Freepik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.