parallax background

BUDI DOBRO NAGRADNI NATJEČAJ: Bioandina crvena maca u prahu

pas čovjek
Donosimo sve dobrobiti najposebnije veze: one između čovjeka i psa
15. srpnja 2023.
Kako pružiti suosjećajnu i zdravu podršku?
15. srpnja 2023.

 

Među ljubiteljima zdravog lifestylea posebno mjesto zauzima omiljen zagrebački brand Bioandina. Iz Bioandine čvrsto vjeruju kako će njihovi proizvodi pronaći i svoju novu publiku. Onu koju Bioandinina priča o ekološkom uzgoju, pomnoj tehnološkoj i proizvodnoj pripremi te iznimnoj kvaliteti može nadahnuti na dosljednu i učinkovitu brigu o vlastitom zdravlju.

Upravo radi toga želimo nekome od vas otvoriti vrata u ovaj svijet posebnih suplemenata koji će podržati vaše zdravlje, ali i cjelokupni wellbeing te vas darovati s paketom crvene aktivirane mace u prahu.

BUDI DOBRO NAGRADNI NATJEČAJ: Bioandina crvena aktivirana maca u prahu

Maca je prirodni adaptogen, odnosno biljka koja svojim svojstvima povećava prilagodbu organizma na stresne učinke i to na fizičkom, kemijskom, biološkom, ali i emocionalnom polju.

Hrvatski brend Bioandina je jedini brend na hrvatskom tržištu koji ima termički obrađenu macu, dok je sve ostalo što se nudi sirova maca.

Bioandinina maca uzgaja se na tradicionalni način, radi se o ručnom radu, ne koriste se poljoprivredni strojevi, već se biljka iz zemlje vadi tradicionalnim alatima te se strpljivo suši na suncu. Znanstvena istraživanja dokazala su da sušenje mace na zubatom suncu i termička obrada doprinose blagotvornom djelovanju mace.

Također, Bioandinina maca je 4 puta nutritivno kocentriranija od praha sirove (raw) crvene mace koji možete pronaći na tržištu. Znanstvena istraživanja pokazala su da aktivacija glavnih bioaktivnih derivata masnih kiselina – macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije!!! Zato ju nazivamo aktivirana Maca.

Crvena aktivirana maca doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnog sustava.

Maca ima mnoge pozitivne učinke na organizam, a jedan od važnijih jest taj da se smatra hormonalnim regulatorom jer podupire endokrini sustav i balansira hormone. Za razliku od npr. hormonske nadomjesne terapije, ona pruža potpuno drugačiji i siguran pristup hormonima. Ova ljekovita biljka potiče organizam i endokrini sustav na proizvodnju vlastitih hormona, i to u pravilnom međusobnom omjeru. Ono što je ključno – djeluje na način da u tijelu pokušava riješiti korijen problema, a ne samo simptome.

Regulatorni učinci mace posljedica su djelovanja molekula macamida koji se aktiviraju sušenjem i termičkom obradom korijena mace, a djeluju na os hipotalamus-hipofiza-nadbubrežna žlijezda (HPA). Poboljšavajući komunikaciju upravo između osi HPA te ženskih reproduktivnih žlijezda i organa, maca regulira i uravnotežuje hormone.

Bioandina Crvena Maca prah je želatiniziran (aktiviran – spreman za konzumaciju)

Kako sudjelovati u Budi Dobro nagradnom natječaju i osvojiti paket crvene aktivirane mace?

Sve što trebate napraviti je:

1. Pratiti @budi_dobro Instagram profil
2. Pratiti @bioandina_hr Instagram profil
3. Kliknuti like na objavu
4. U komentaru označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Budi Dobro darivanju (moguće je označiti više njih).
5. Podijeliti u storyu

Igramo se na Instagramu Budi Dobro do četvrtka 20. srpnja 2023. do 9 h, nakon čega ćemo proglasiti dobitnika ili dobitnicu ovog sjajnog dara. Sretno svima!

 

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje. 

 

Foto: Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.