parallax background

Današnjim danom vlada zmija

8. prosinca 2017.
yiquan
Yiquan – savršena vještina boksa
8. prosinca 2017.
krila
Razvoj Krila
10. prosinca 2017.
 

Ovim danom vlada bog zmija, a karakteristika zmija je što, između ostalog, hipnotiziraju svoju žrtvu. U starim mitologijama, zmija se prikazivala kao prvotni aspket materijalizacije bogova, a u indijskoj tantričkoj tradiciji, zmija je kundalini energija sklupčana u prvoj čakri. To je energija transformacije, odnosno tko ne transformira seksualnost, ne može ni shvatiti bit napretka.

 

Ipak, pošto civilizacija nije na tom nivou, ovaj dan često daje značajke koje su povezane s nižim energijama. Vlada novcem, prevarama, političkim lažima odnosno većina važnijih političara su rođeni u ovom sazviježđu. Malo onih koji su transformirali ovu energiju postaju najbolji psihoterapeuti ili duhovni aspiranti.

U maloj spilji u Botswani pronađeni su tragovi koji ukazuju na ritual prinošenja žrtve pitonu prije 70 000 godina. Zmija je jedan od najstarijih, najmisterioznijih i najopasnijih simbola duševne psihe.

Nalazi se u simbolima svih civilizacija pogotovo kod šamana, alkemiji, a u kundalini yogi je najvažnija energija transformacije i kamen spoticanja ove civilizacije koja ne razumije seksualnost, pa se prema njoj odnosi degutantno. Ono što se potiskuje postaje najveća neman uništenja.

Zmija je jedan od najdubljih simbola i sastavni je dio mitologije i religije svih naroda, ona je bila lijek i otrov, a duhovni aspiranti su znali da ako tu energiju podcijene, ako je ne asimiliraju da će ona postati zaglavni kamen.

U snovima može označavati simbol seksualnosti i odnosa prema seksualnosti, a katkada se javlja kao simbol inicijacije odnosno inicijacija je jedan od najvažnijih simbola u snovima.


 

Nikola Žuvela

vedski-jyotish.net


 

Nikola Žuvela

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.