parallax background

Dnevnik Tragovima sreće savršen je poklon za svako dijete

joe dispenza intervju
Joe Dispenza intervju: meditacija i transformacija svijesti
14. siječnja 2020.
pocket palma
Doživite najbolji prekid uz pocket palmu u „subotu nakon valentinova“
16. siječnja 2020.

 

Koliko je vas u mladosti vodilo dnevnik? Rekli bismo da je to u naše vrijeme, onda prije sve te digitalne tehnologije, bilo dosta popularno i fora. Da su neke stvari bezvremene uvjerili smo se kada smo dobili dnevnik Tragovima sreće i poželjeli još jednom puniti stranice vlastitog dnevnika.

Tragovima sreće je dnevnik za djecu osmišljen s ciljem svakodnevnog poticanja razvoja empatije, samopouzdanja, zahvalnosti, kreativnosti…

Osmislila ga je Tatjana Belanović, a ideja je došla kroz svakodnevni rad s djecom. Autorica kaže kako je primjetila da već i najmlađoj djeci nedostaje zahvalnosti, čak niti ne shvaćaju što to znači i na čemu bi trebali biti zahvalni. Posebno se to primjećuje kod djece školske dobi. Također, kaže da je primjetila i nedostatak samosvijesti i empatije pa se dio dnevnika bazira i na tome.

Cilj dnevnika je potaknuti djecu da:

– promišljaju o svojim osjećajima, ali i osjećajima drugih
– kroz različite izazove jačaju svoje samopouzdanje i samosvijest
– promišljaju o stvarima na kojima mogu biti zahvalni
– razvijaju svoju maštu
– se umire i pronađu trenutak za sebe te se okrenu svojem unutarnjem „ja“
– se opuste
– se barem na kratko odmaknu od tehnologije.

Što sadrži dnevnik Tragovima sreće?

Dnevnik sadrži niz zadataka, pitanja, izazova, skica, skali emocija, priča i misli koje bi djetetu na svakodnevnoj bazi trebalo pomoći da se osjeća bolje.

Povezivanje s roditeljima

Ono što je divno jest da ispunjavanje dnevnika može biti odlično vrijeme za povezivanje roditelja i djece. Kako? Ukoliko dijete želi može zadatke iz dnevnika odraditi u suradnji s roditeljima. Na taj način roditelj može saznati puno o djetetu ukoliko dijete želi svoje misli iz dnevnika podijeliti s roditeljem, a ujedno i roditelj može promišljati i razmišljati o svojim trenucima u danu te ih podijeliti s djetetom.

Zašto je ovaj dnevnik idealan poklon za sve prigode?

Tragovima sreće idealan je poklon u bilo koje doba godine i za sve prigode jer nije vezan za kalendarsku godinu, već njegovo ispunjavanje počinje s datumom koje dijete želi.

Dnevnik je namijenjen za djecu osnovnoškolskog uzrasta, no iskustvo je pokazalo kako ga u suradnji s roditeljima koriste i djeca vrtićke dobi, a jednako su oduševljeni i srednjoškolci.

Dnevnik Tragovima sreće možete naručiti putem Instagrama ili Facebook stranice Tragovima sreće.

 

Foto: PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.