anamarija ferrari

Dolazi mi sve – Ljetna reggae feel-good afirmacijska pjesma za dizanje raspoloženja i vibracije

 

DOLAZI MI SVE – Anamarija feat. Yogi Lonich je ljetna reggae feel-good afirmacijska pjesma za dizanje raspoloženja i vibracije te postizanje osjećaja povjerenja i otvorenosti prema primanju svega što želimo u životu.

U moru pjesama koje pričaju o “nesretnoj” ljubavi, prevarama, nesreći, boli i patnji, ova pjesma ima za cilj osvježiti scenu s pozitivnim tekstovima, ovaj put u reggae formatu.

Pjesma je zapravo “pozitivan cover” pjesme “Brane mi te” Milana Stankovića. Inspirirana je vokalnom melodijom, no tekst i instrumental su promijenjeni i prilagođen za afirmiranje i manifestiranje svega što želimo.

Ideja za pozitivne obrade nastala je autorici Anamariji Ferrari kada je prije par godina radila kao DJ na maturalcima za djecu iz osnovne škole te ostala šokirana tekstovima koje djeca pjevaju, pogotovo što se tiče droge i alkohola. Krenula je mijenjati tekstove tih pjesama u pozitivnije poruke te je na kraju došla na ideju da ubace i afirmacije u pjesmu.

U suradnji s Robertom Martinovićem (Dr.Obi, AmplyFyah Music) napravljena je pop reggae instrumentalna pratnja. Yogi Lonich, glazbenik koji je surađivao i nastupao sa svjetskim glazbenicima kao što su Chris Cornell, Shakira, Anastacia, Filter, The Doors i Cat Stevens, zaslužan je za dionice električne gitare. Dionicu bas gitare odsvirao je Ivan Martinić, Anamarijin zaručnik.

AFIRMACIJE i GLAZBA

Ono što pjevamo može snažno utjecati na našu vibraciju i samim time realnost. Utjecaj na emocije i podsvijest pojačava se kad su riječi u kombinaciji s glazbom. Naime, glazba ima posebnu frekvenciju koja nas stavlja u stanje alfa valova – stanje blage hipnoze, a tada je utjecaj riječi na našu podsvijest puno veći.

Također je istraživanje koje se provodilo na Sveučilištu Sussex otkrilo kako glazba s pozitivnim porukama ima utjecaja na psihu slušatelja: ispitanici koji su slušali pjesme s pozitivnim tekstom kasnije su se ponašali s više empatije prema drugima nego ispitanici koji su slušali glazbu s negativnim porukama u tekstu.

O AUTORICI PJESME

Anamarija Ferrari je certificirani praktičar tehnika samopomoći PEAT i FAIR koje koristi u radu kao osobni coach. Instruktorica je joge smijeha i voditeljica raznih radionica, poput meditacija, unutarnjih putovanja i ženskih krugova. Jako je blisko upoznata i sa šamanskim radom te je prevodila i vodila radionice nekoliko poznatih šamana/ki i iscjelitelja/ica. Nakon 10 godina u marketingu i korporativnom svijetu, osvijestila je svoju svrhu rada s ljudima koju spaja s ljubavi prema glazbi i plesu. Veseli se danu kada će se afirmacijske pjesme pjevati na njezinim radionicama.

Vlasnica je obrta Sinkroniciteti, a više o njezinom coachingu i tehnikama koje koristi možete pročitati na www.everything-aligned.com

Osim ove pjesme, Anamarija je već objavila u veljači ove godine i svoju prvu autorsku stvar pod nazivom Sinkroniciteti, čiji tekst poručuje kako kada slušamo sebe i pratimo svoje snove i intuiciju, sve se posloži da tako i bude.