parallax background

Ovog vikenda na Rabu se održava festival istraživačkog filma – RAFF 2020

21. kolovoza 2020.
tofu u marinadi
Tofu u najfinijoj pikantnoj marinadi
20. kolovoza 2020.
sezona djevice horoskop
Sezona Djevice: što nam poručuju trenutni astrološki aspekti
24. kolovoza 2020.

 

U subotu, 22. kolovoza, s početkom u 20 sat, u uvali I. PADOVA, u gradu Rabu održat će se drugo izdanje festivala istraživačkog filma – Rab Film Festivala – RAFF 2020.

Ova godina mnogim je filmskim festivalima najizazovnija do sada. Neki su svoje održavanje morali odgoditi za drugi dio godine, neki su djelomično i/ili u potpunosti prešli na online izdanja, a neki su svoje izvođenje prilagodili trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom virusa COVID-19.

raff 2020

RAFF 2020

Rab Film Festival je svoje prošlogodišnje izdanje završio projekcijom i proglašenjem pobjednika u morskoj uvali, gdje je publika gledala filmove s kaića. Jedno posve drugačije iskustvo doživljaja kina! Tako je ove godine odlučeno, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama, vjernoj publici omogućiti upravo to nezaboravno kaich cinema iskustvo! Poseban doživljaj morskog kina – RAFF SEAPLEX KAICH – iskorak je u turističkoj i kino ponudi grada Raba, Jadrana, no i Hrvatske.

raff 2020

Organizatori, uz veliku pomoć sponzora i pokrovitelja, publici gledanje filmova omogućuju posve besplatno!

S kaića gledat ćemo dva filma, igrani i dokumentarni; filmove “Mater” i “Current Sea”.

Film “Mater” dugometražni je prvijenac nagrađivanog redatelja i scenarista Jure Pavlovića. Teška dalmatinska priča protkana humorom svjetsku je premijeru imala na prestižnom Tallinn Black Nights Film Festivalu krajem prošle godine, a film je prikazan i na beogradskom FEST-u, gdje je proglašen najboljim filmom regije.

raff 2020

raff 2020

Film “Otvoreno more” prati istraživačkog novinara Matta Blomberga koji udružuje snage s aktivistom za zaštitu mora Paulom Ferberom u napetom ekološkom dokumentarcu. Ribolovna područja u Kambodži, nekoć bogata ribom, postala su meta opasnih krivolovaca. U pokušaju da sačuvaju morsko dobro i živote nebrojenih stanovnika Kambodže, Blomberg i Ferber suočavaju se s ozbiljnom opasnošću i osobnim rizikom u borbi protiv zločinačkog ribolova…

raff 2020

raff 2020

 

Foto: PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.