parallax background

Horoskop za ožujak

alternativa
Alternativa postoji
28. veljače 2018.
gong
Najava Gong meditacije – Vrijeme buđenja
2. ožujka 2018.
 

Ožujak 2018. godine je uzbudljiv mjesec koji donosi razne darove: novitete, sreću i bezbrižne dane, iznenađenja, preokrete i puno drugih stvari.

PRVI DIO MJESECA DONOSI ONO NAJBOLJE

Do 17. ožujka 2018. godine pod utjecajem smo Mars – Uran trigona. Taj astrološki aspekt je motivirajući, dinamičan, ohrabrujući, inicijativan uvelike i ispunjen težnjama prema novome. Do 20. ožujka pod utjecajem smo i Sunce – Jupiter trigona koji donosi sreću, nove prilike i vodi prema novim i širim horizontima. Oba aspekta nude pregršt energije, hrabrosti, samopouzdanja i optimizma, oba su progresivna i konstruktivna.

Jupiter se kreće retrogradno od 9. ožujka 2018. godine, iz matematičkog kuta gledanja, jer je u stvarnosti statičan u prvom dijelu mjeseca. Između 1. i 17. ožujka kreće se između 23°07´ i 23°13´ Škorpiona, a 6 minuta kretanja je virtualno nevidljivo neuvježbanom oku. Veće promjene ne prolaze neprimijećeno i može doći do neočekivanih preokreta na poljima kojima vlada Jupiter: pravda, religija, zakonodavstvo, više obrazovanje, kultura, turizam, stranci i inozemstvo.

 
 

DRUGI DIO MJESECA JE KOMPLICIRANIJI I MANJE PROSTRAN

Značajan događaj možemo očekivati 17. ožujka: Mars kreće retrogradno i kretat će se od Jarca do Vodenjaka, do studenog 2018. godine. Mars će biti aktivno retrogradan između 26. lipnja i 27. kolovoza, ali važno je da sagledamo širinu djelovanja, veću sliku, jer retrogradno kretanje ima utjecaja na obje kuće koje su u Jarcu i Vodenjaku u svačijoj karti i to čini poveznicu između simbola te dvije kuće.

Mars je aktivna planeta, s očitim utjecajem, donosi stvarne događaje, djeluje brzo i intenzivno. Polja svakodnevnog života na koja utječe postat će vrlo aktivna, značajna i tu ćete trošiti najviše energije. Vezano uz to donosit ćete odluke, a rezultati će se vrlo brzo pokazati. Isto tako, sve navedeno može uzrokovati stres, sukobe, brige, probleme ili gubitke. Najvažnije od svega je da se aktivirate, djelujte energično, jer je u vašem najboljem interesu da preuzmete stvar u svoje ruke i ne dozvolite Marsu da djeluje protiv vašeg najboljeg interesa.

 

Značajna polja djelovanja ovog Marsovog ciklusa, za svaki znak (i za svačiji podznak):

Ovan: karijera, prestiž, uspjeh, društveni status, ugled, prijatelji, oni koji vas štite i podržavaju, kolektiv, popularnost.

Bik: obrazovanje, kultura, duhovnost, putovanja, stranci, inozemstvo, karijera, prestiž, uspjeh, društveni status, ugled.

Blizanci: novac koji ovisi o drugima, naslijeđe, sponzorstva, ulaganja, pozajmice, udjeli, gubici, brige, krize, obrazovanje, kultura, duhovnost, putovanja, stranci, inozemstvo.

Rak: parovi, ugovori, rivalstva, sukobi, sudski procesi, novac koji ovisi o drugima, naslijeđe, sponzorstva, ulaganja, pozajmice, udjeli, gubici, brige, krize.

Lav: posao, podređeni, obaveze, kućni ljubimci, parovi, suradnje, ugovori, rivalstva, napadi, sukobi, sudski procesi.

Djevica: djeca, ljubav, seks, pustolovina, rizik, kreativnost, slobodno vrijeme, sport, posao, podređeni, obaveze, bolesti, kućni ljubimci.

Vaga: dom, kuća, nekretnine, roditeljstvo, djeca, ljubav, seks, pustolovina, rizik, kreativnost, slobodno vrijeme, sport.

Škorpion: braća i sestre, um, učenje, komunikacija, pregovori, intervjui, putovanja, auti, dom, kuća, nekretnine, naslijeđe, roditelji.

Strijelac: novac, zarada, troškovi, ušteđevina, materijalna dobra, izvori, braća i sestre, um, učenje, komunikacija, pregovori, intervjui, putovanja, auti.

Jarac: tijelo, izgled, vitalnost, volja, općenito status, novac, zarada, troškovi, ušteđevina, materijalna dobra, izvori.

Vodenjak: tajni pothvati, sakrivene opasnosti (neprijatelji, bolesti), usamljenost, tijelo, izgled, vitalnost, raspoloženje, općenito status.

Ribe: prijatelji, oni koji vas štite i podržavaju, kolektiv, popularnost, tajni pothvati, sakrivene opasnosti (neprijatelji, bolesti).

 
 

Retrogradni Merkur

Tijekom ožujka 2018. godine i Merkur se kreće retrogradno: ulazi u Ovna 6. ožujka, retrogradno kreće 23. ožujka, a direktnim hodom 15. travnja, te 13. svibnja izlazi iz Ovna i tu prestaje ciklus. Ovaj ciklus povezan je s razumom i naglim reakcijama, ali i s pogreškama u procjenama ili prosudbama do kojih dolazi zbog žurbe, ćudljivosti ili riječima izgovorenim u ljutnji, svađama, nesporazumima i nezgodama na cesti do kojih može doći zbog žurbe ili neopreznog baratanja opasnim predmetima. Stvari će se zakomplicirati još više između 23. ožujka i 15. travnja 2018. godine kada će se retrogradnost Merkura najviše osjetiti.

Sve to preokrenuti ćemo na pozitivnu stranu. Tijekom ožujka 2018. godine Merkur je u konjunkciji s Venerom: tijekom prvog tjedna u Ribama, a zatim u Ovnu. Merkur – Venera konjunkcija je sjajna za one koji žele više naučiti, za one koji rade na kolekcijama, prenose ili primaju informacije, koji održavaju govore ili drže predavanja. Ovo je dobar aspekt za druženje i sklapanje novih poznanstva, donosi svježinu, vedrinu i glad za novim stvarima.

 

Za više o ljubavnim prognozama u ožujku posjeti tarot-horoskop.

 

Autor: tarot-horoskop, Prenosi: atma.hr

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.