mali studio

Hrvatski instagram profili koje volimo

 

Instagram je postao platforma za izlaganje i prezentiranje raznih segmenata iz života, ali nama još zanimljvije platforma za kreativnost. 

Ono što posebno plijeni našu pažnju su kreativni profili, koji često pokazuju talente, znanje i vještine njihovih vlasnica. Za tebe smo izabrali 10 hrvatskih instagram profila koje redovito pratimo i volimo te u kojima nalazimo svakodnevnu inspiraciju.

 

@cupoftea.mama

Iza ovog toplog, majčinskog profila, krije se Ivana Karmišević, mama, žena, blogerica, dizajnerica unutrašnje arhitekture, krajobrazna arhitektica, permakulturistica. Zaljubljenica u yogu, pisanje, fotografiranje, čajeve i sve zbog čega se osjeća dobro. Ivana redovito dijeli trenutke iz majčinskog života, koji su zasigurno mnogim mama podrška, dobrodošli savjeti, osjećaj da nije samo njima ponekad teško i naporno, ali da je opet tako predivno biti mama.

ivana karmišević

@cupoftea.mama

@malistudio

Iza profila, ali i cijele priče koju vrti Mali studio, krije se Irena. Irenin studio ʳᵉdizajnom se bavi niz godina, a posljednjih nekoliko je usmjeren isključivo na održivi (eko) dizajn. Cijeli kreativni proces, od ideje do finalnog proizvoda se odvija u Hrvatskoj, u seoskoj prirodi i studiju, po principu koji poštuje ljude, životinje i okoliš. Materijali  koji se koriste u proizvodnji su kvalitetni, dugovječni i prirodni, a boje su natur, izbijeljene ili dobivene ekstrakcijom iz biljaka sakupljenih u prirodi, ostataka hrane i cvijeća.

mali studio

@malistudio

@zoechasingrainbows

Loviti dugu je engleska fraza za slijediti svoje snove, a vlasnica ovog profila – Indira Juratek – to svakodnevno čini sa svojom kćerkom Zoe. Duga je ono što spaja nebo i zemlju, duhovno i materijalno, a sve to je život (Zoe). Zoe iscjeljujuće narukvice su poput šetnje netaknutom prirodom – donose ti smiraj, opuštaju um i tijelo te na suptilnoj razini mijenjaju tvoj život nabolje. Profil je bogat brojnim izrekama i afirmacijama koje te mogu svakodnevno podići i raspoložiti, a upravo je to ono što nam treba u obilju kako bismo bili dobro.

zoe nakit

@zoechasingrainbows

@tinkthings

Ovaj profil je definitivno jedan od vizualno najljepših profila s ovih prostora, a kako sama Dorja, koja se krije iza brenda “Tink Things” kaže, ovo je prostor gdje se igraju ona i njena kćerka Zima. Inovativni koncept senzornog namještaja odnosno brenda “Tink Things” je razvio dizajnerski studio “Benussi & the Fish” iza kojeg stoji mladi bračni par; Dorja i Ivan Benussi. Osim što možeš uživati u savršenom dizajnu, profil je vrlo bogat razmišljanjima o majčinstvu i životu iz jednog ponešto drukčijeg kuta.

@tinkthings

@burboniborovnice

Nataša nije samo još jedna food blogerica, već strastvena zaljubljenica u hranu i pripremu iste. Za sebe kaže da čvrsto vjeruje da ono što unosimo u sebe uvelike utječe na naše fizičko, ali i psihičko zdravlje. Svojim recpetima nastoji ljudima približiti hranu biljnog podrijetla te pokazati kako ona može biti itekako ukusna i zanimljiva. Osim prefinih recepata koje moraš isprobati, Natašin instgram je pravi melem za oči. Uživaj u ovoj poslastici i za oči i za nepce!

burbon i borovnice

@burboniborovnice

@sovicahandmades

Sovica je nešto što želimo imati u svome domu. Ova kreativna priča inspirirana djecom, a prepuna pozitivnih emocija, ljubavi, rada i truda, osvaja i velike i male. Sovica je hrvatski brand koji se bavi izradom tekstilnih predmeta za uređenje dječjih soba kao što su zaštitne ogradice za krevetiće, poplunčići, jastučići, igračkice… Proizvodi mogu biti personalizirani, što ih čini posebnim i osobnim.

sovica handmade

@sovicahandmades

@allthatsnew

Tko je prolazio Dežmanovim prolazom, sigurno je primjetio tematski oslikane izloge iza kojih se krije Love, Ana studio, dizajnerice Ane Tevšić Nauković. Nas oduševljava sve što se nalazi iza ovih simpatičnih prozora, a ako ti centar grada nije u blizini, otvori prozor njenog instagram profila i uživaj u smirujućoj atmosferi posebne estetike ove dizajnerice. Sigurni smo da ćeš se stalno vraćati.

all thats new

@allthatsnew

 

@helenarawandlifestyle

Helena je vlasnica jednog od najčitanijih food blogova. Zajedno sa svojom majkom Mirjanom Malogorski, vodi dvije odlične platforme: Blendologia i Gen. Kako je i sama do prije nekoliko godina osjećala razne zdravstvene tegobe, odlučila je pokušati promijeniti svoju prehranu i otkrila raw food lifestyle. Danas kaže da svijet gleda potpuno drugim očima, s novom energijom i potpuno novim životnim stilom. Njene raw food i veganske recepte, kao i lifestyle savjete, možeš pratiti na instagram profilu.

helena malogorski

@helenarawandlifestyle

 

@verkahandmade

Iza ovog zanimljivog profila krije se hrvatski brend prekrasnih prostirki na kojima želimo provoditi cijele dane. Verka prostirke su osmislile Veronika i Ela Filipec, kreativne majka i kćer. Ove divne prostirke su ugodne i udobne, a budući da dolaze u dvije veličine idealne su i za male i za velike. Prostirke su izrađene od potpuno prirodnih materijala, izvana lanene, a ispunjene antialergijskim silikonskim punjenjem. Dolaze u obliku školjke, lista filodendrona ili sukulenta. Tko bi im odolio?

verka

@verkahandmade

@marinskiheartmades

Za sve proizvode koje možeš pronaći na ovom profilu odmah je jasno da su zaista načinjeni iz Srca. Iza poznatog hrvatskog brenda Marinski Heartmade nalazi se dizajnerica Marina Marinski. Svaki komad Marinine keramike je od početka do kraja izrađen u njenom studiju u Jurdanima, gdje vodi malu tvrtku Marinski Heartmades sa suprugom, sestrom i psom. Priroda je umjetnici bez sumnje najiskrenija i najveća inspiracija pa ne čudi da su glavni akteri Marininog stvaralaštva bića biljnog i životinjskog svijeta. Svaki pogled na ovaj instagram puni srce. Garantiramo.

@marinskiheartmades

Foto: Instagram

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.