parallax background

Jazz gitarist Pavle Miljenović predstavio novi album Upper Structures

30. rujna 2019.
black moon ivan juratek
Black Moon – hrvatski dizajnerski brend u koji smo zaljubljeni
29. rujna 2019.
mary may
Mary May u Vintage Industrial Baru: koncert koji se ne propušta
2. listopada 2019.

 

Pavle Miljenović je iznimno talentirani jazz gitarist čiji je vrlo hvaljeni album prvijenac “Begin.” upravo dobio vrhunskog nasljednika “Upper Structures”.

Prošlogodišnji album prvijenac Begin. sigurno je otvorio Pavlu vrata prema vrhu regionalnog jazza, a njegov nasljednik Upper Structures samo dodatno utire taj put te potvrđuje iznimnu kvalitetu ovog glazbenika.

Album se sastoji od 8 autorskih kompozicija, koje su sve od prve do posljednje zrelo zaokruženo vrhunsko djelo. Da bi album zvučao ovako fantastično, Pavle je u formi kvarteta okupio vrhunske glazbenike: Tomaž Gajšt na trubi, Zvonimir Šestak na kontrabasu te Adriano Bernobić na bubnjevima.

upper structures pavle miljenović

Povodom novog albuma sam Pavle nam je rekao:

“Upper Structures je nastao iz potrebe za novim smjerom i zvukom u mojem komponiranju jazz glazbe i zbog toga sam i oformio sastav koji sačinjavaju vrhunski jazz glazbenici s ovih prostora: Tomaž Gajšt – po meni najbolji mladi slovenski trubač koji se pojavio u zadnje vrijeme poznat nama po suradnji sa Zvjezdanom Ružićem, Zvonimir Šestak – prvoklasni kontrabasist s kojim dijelim cijelu svoju glazbenu prošlost te Adriano Bernobić – bubnjar s kojim surađujem već godinama i na kojeg se mogu potpuno osloniti i svi oni mogu dovesti moju glazbu na jedan viši nivo umjetničkog stvaralaštva i na tome sam im zahvalan!

Na ovom albumu sam ulazio dublje u proučavanje nefunkcionalne harmonije kao posvetu kompozitorima 20. stoljeća koji su ostavili trag na meni i izazovom kako pronaći ljepotu melodija i strukturu u nečemu nepredvidivom. Smatram da smo zajedno uspjeli u tome i nadam se da će se slušateljima svidjeti naša kreacija. Jazz je vječno istraživanje i svi nam se mogu pridružiti na tom putovanju!”

Za vizualno oblikovanje albuma je zaslužan Vladimir Rnjak, a fotografije band-a Frane Fabris. Koproducent uz Pavla, kao i tonski snimatelj, mix i mastering inženjer je Luka Grubišić-Čabo.

Koncertna promocija albuma će biti u zagrebačkom Jazz i Cabaret klubu “Kontesa” – 23.11.2019.!

 

 

Ivan Juratek

 

Foto: Frane Pabris

 

Comments are closed.