Nova knjiga Bojana Radašinovića bavi se pitanjima odgoja u sustavu

tree church
Zelena crkva
26. siječnja 2018.
savjeti za proljetnu sjetvu
Vrtlarska proljetna groznica
28. siječnja 2018.
 

Što očekivati kada odgajatelj piše knjigu o odgoju djece? Pa… ništa posebno… možda nešto odmjereno, nešto pametno, a možda i dosadno. No ovo je jedna malo drugačija knjiga.

Ovdje nećeš naći praktične savjete kako se nositi s djetetom kada vrišti, a niti stotinu i jednu pjesmicu za svaku veselu priliku. Ova knjiga propituje samu svrhu odgoja u sustavu i postavlja niz pitanja o odnosima unutar društva i odnosima čovjeka i prirode.

Pisana je iz pera Bojana Radašinovića, pjesnika, pisca, učitelja informatike i odgajatelja. Ljubav prema prirodi i ljudima oplemenio je proučavanjem i življenjem permakulture.


 

Do sada je objavio tri zbirke poezije: “Sprega književnosti i prljavog rublja” (Ivan Goran Kovačić, 2000.), “Ovdje ćemo uvijek biti stranci” (AGM, 2003.), “Savršeno mjesto za život” (AGM, 2005.) te zbirku priča “Non stop” (Knjigomat, 2011.). Za svoj rad godine 2000. dobio je nagradu Goranovo proljeće za mlade pjesnike. Također je uvršten u nekoliko zbirki i antologija suvremenog pjesništva.

 

 

Najnoviju knjigu pod nazivom “Knjiga za djecu” objavio je u vlastitoj nakladi 2017. To je jedina knjiga na “ovim prostorima” koja povezuje odgoj i obrazovanje s permakulturom.

Prema riječima autora

'Knjiga je nastala uz pomoć permakulture i njezina tri osnovna načela: briga za zemlju, briga za ljude i pravilna raspodjela dobara. Nastala je i na petnaestgodišnjem iskustvu gdje sam pokušao spojiti permakulturu i rad s djecom. Pri tom sam došao sam do zanimljivih rezultata. Najkraće rečeno, načela permakulture nemoguće je primijeniti u radu s djecom unutar institucija!'

 

 

Ako te zanima više o knjizi će se razgovarati u zagrebačkom klubu MaMa, Preradovićeva 18, u utorak 30. siječnja, u 19 sati. Riječ je o prvom ovogodišnjem Cruisingu sa Srđanom Sandićem, a osim Bojana o knjizi će pričati i autor vrlo zanimljive naslovnice Siniša Berstovšek.

Tri knjige možete osvojiti i na našoj nagradnoj igri, a primjerke preuzimate nakon promocije od autora osobno. Dovoljno je samo da shareate link, a dobitnici se odabiru slučajnim odabirom. Nagradna igra traje do ponedjeljka u 18 h sati, kada će dobitnici biti obaviješteni putem facebooka.

Knjigu također možete kupiti od autora, kojeg možete kontaktirati na mail: bradasinovic@yahoo.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.