Ljetni online yoga ciklus Mid-Summer transformation

brlog
Umjetnička organizacija SHOOMA najavljuje svoj novi online projekt imena SHOOMSKI BRLOG
25. srpnja 2021.
Dopustite si osjećati se dobro
27. srpnja 2021.

 

Yogu smatramo cjelovitom disciplinom, jer vlastitim iskustvom vidimo kako tijelo utječe na um i obrnuto, vidimo kako svi sistemi neprestano međusobno komuniciraju.

Asane (yogijski položaji) su različite stresne situacije koje svjesno izazivamo u kontroliranoj atmosferi kako bi naučili biti mirni sa senzacijama koje uzrokuju.

Položaji tijela okidači su emotivnih i misaonih stanja – ponekad su teški i počinjemo misliti da to ne možemo podnijeti, ponekad trebamo naći ravnotežu i centar težišta u svom tijelu, jer ako nam pažnja odluta na nešto drugo – padamo. Ponekad je najveći izazov samo biti miran. Isti su to izazovi koje nam i život svakodnevno nosi.

Yogom treniramo vraćati pažnju u tijelo, u direktno iskustvo. Trudimo se ostati kontinuirano u kontaktu s tjelesnim senzacijama (npr. direktno iskustvo je bol, a zaključak o toj boli je misao – koncept).

Na taj način, ostajući mirni sa stanjima koja različite asane bude, polako mijenjamo navike i uvjerenja koja se nalaze duboko u našem sistemu (podsvijest). Sve naše navike su uhodani biokemijski putevi. Mi možemo vidjeti navike koje uvjetuju naša ponašanja no i dalje ih nije lako promijeniti. Najučinkovitija promjena odvija se kad radimo s tijelom i umom zajedno.

Bivanjem u tim ne-svakidašnjim položajima (asanama) koji nam daju drugačiji pogled na nas same te nas izbacuju iz “komfort zone” održavamo vitalnost, razigranost tijela, uma i mladi duh neovisno o godinama i dosadašnjim životnim iskustvima.

Učimo prihvatiti i prevladati vlastita ograničenja, slušati tijelo, biti prisutniji u direktnom iskustvu. Put yoge je polagan i postepeno nas mijenja, a razumijevanjem sebe razvijamo strpljenje za druge te ostajemo dio toka, jer život stalno teče.

joga

Ljetni online yoga ciklus Mid-Summer transformation

Pridružite se ljetnom online yoga ciklusu Mid-Summer transformation od 2.-13.8. 2021. na kojem ćemo tijelom i umom transformirati stare navike.

Transformacija je svjesna, intenzivna promjena s uloženim naporom, voljom i jasnim ciljem.

Ciklus se dijeli na dva aspekta “Vatra transformacije” i “Mudrost transformacije”. U “Vatri” radimo s tijelom kroz dinamičnu yogu, a u “Mudrosti” dišemo, kontempliramo i meditiramo.

Sjetimo se da prava transformacija dolazi iz ljubavi i veselja, a ne iz krivnje i krutosti.

 

Pronađite nas na: www.yogazagreb.com

4 koraka do online yoge: http://www.yogazagreb.com/divya-live.html

 

 

Tena Rebernjak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.