joga

Ljetni online yoga ciklus Mid-Summer transformation

 

Yogu smatramo cjelovitom disciplinom, jer vlastitim iskustvom vidimo kako tijelo utječe na um i obrnuto, vidimo kako svi sistemi neprestano međusobno komuniciraju.

Asane (yogijski položaji) su različite stresne situacije koje svjesno izazivamo u kontroliranoj atmosferi kako bi naučili biti mirni sa senzacijama koje uzrokuju.

Položaji tijela okidači su emotivnih i misaonih stanja – ponekad su teški i počinjemo misliti da to ne možemo podnijeti, ponekad trebamo naći ravnotežu i centar težišta u svom tijelu, jer ako nam pažnja odluta na nešto drugo – padamo. Ponekad je najveći izazov samo biti miran. Isti su to izazovi koje nam i život svakodnevno nosi.

Yogom treniramo vraćati pažnju u tijelo, u direktno iskustvo. Trudimo se ostati kontinuirano u kontaktu s tjelesnim senzacijama (npr. direktno iskustvo je bol, a zaključak o toj boli je misao – koncept).

Na taj način, ostajući mirni sa stanjima koja različite asane bude, polako mijenjamo navike i uvjerenja koja se nalaze duboko u našem sistemu (podsvijest). Sve naše navike su uhodani biokemijski putevi. Mi možemo vidjeti navike koje uvjetuju naša ponašanja no i dalje ih nije lako promijeniti. Najučinkovitija promjena odvija se kad radimo s tijelom i umom zajedno.

Bivanjem u tim ne-svakidašnjim položajima (asanama) koji nam daju drugačiji pogled na nas same te nas izbacuju iz “komfort zone” održavamo vitalnost, razigranost tijela, uma i mladi duh neovisno o godinama i dosadašnjim životnim iskustvima.

Učimo prihvatiti i prevladati vlastita ograničenja, slušati tijelo, biti prisutniji u direktnom iskustvu. Put yoge je polagan i postepeno nas mijenja, a razumijevanjem sebe razvijamo strpljenje za druge te ostajemo dio toka, jer život stalno teče.

joga

Ljetni online yoga ciklus Mid-Summer transformation

Pridružite se ljetnom online yoga ciklusu Mid-Summer transformation od 2.-13.8. 2021. na kojem ćemo tijelom i umom transformirati stare navike.

Transformacija je svjesna, intenzivna promjena s uloženim naporom, voljom i jasnim ciljem.

Ciklus se dijeli na dva aspekta “Vatra transformacije” i “Mudrost transformacije”. U “Vatri” radimo s tijelom kroz dinamičnu yogu, a u “Mudrosti” dišemo, kontempliramo i meditiramo.

Sjetimo se da prava transformacija dolazi iz ljubavi i veselja, a ne iz krivnje i krutosti.

 

Pronađite nas na: www.yogazagreb.com

4 koraka do online yoge: http://www.yogazagreb.com/divya-live.html

 

 

Tena Rebernjak

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.