Marita Ukić: Moj savršeni trening

dobre vijesti
Dobre vijesti: Kazalište rižinih kuglica
29. studenoga 2021.
gina mama
Gina pjesmom Mama razgalila brojna srca
30. studenoga 2021.

 

Iako zbilja volim vježbati i ne mogu zamisliti život bez različitih aktivnosti i treninga, priznajem da mi nisu sve vježbe jednako drage. Kao većini ljudi, ono što mi je ide teže, manje volim (zgibovi, gledam vas!). Iako je važno razvijati cijelo tijelo i raditi na nedostacima, ponekad se treba nagraditi s aktivnosti ili treningom u kojem baš uživamo! Svaki pokret se računa.

Moj idealan trening je intenzivan i relativno kratak. Danas dijelim s Vama trening nakon kojeg se uvijek osjećam odlično, a odradim ga čak i kad nemam puno vremena ili mi fali motivacije.

Trening možete odraditi bilo gdje, jer Vam trebaju samo dvije krpice (tzv. „slideri“) koji će malo razbiti monotoniju i učiniti vježbe još učinkovitijima!

Trening ima 6 vježbi, koje radite 45 sekundi, a između je 15 sekundi odmora. Ponovite cijeli krug 3 puta.

Moj savršeni trening

1) ISKORACI

Postavite prste jednog stopala na krpicu i kliznite unatrag do položaja iskoraka, pazeći da je u krajnjoj poziciji težina ravnomjerno raspoređena na obje noge. Prilikom vraćanja, stisnite stopalo radne noge čvrsto prema podu. Radite 40 sekundi desnom nogom, zatim lijevom.

savršeni trening

savršeni trening

2) „MARINCI“

Zauzmite položaj „planka“ ,a oba stopala su na krpicama. Kliznite stopalima s vanjske strane dlanova do dubokog čučnja pazeći da pete spustite na tlo i ustanite gore. Zadržavajući neutralnu poziciju leđa čučnite, postavite dlanove na tlo i kliznite natrag u „plank“. Krenite sporije dok se ne osjećate ugodno izvodeći vježbu.

savršeni trening

savršeni trening

savršeni trening

3) PENJAČI

Početna pozicija je ista kao prethodnoj vježbi. Naizmjenično grčite koljena klizeći po podlozi maksimalnim tempom. Važno je zadržati ramena iznad šaka, stisnite trbušne mišiće i pazite da Vam kukovi ne propadnu niže od ramena.

savršeni trening

savršeni trening

4) UNUTRA-VAN

Zauzmite položaj „planka“ na podlakticama, stopala su na krpicama. Kroz udah kliznite stopalima što dalje od centra, a kroz izdah ih ponovite spojite u početni položaj. Zadržite pružena koljena i neutralnu poziciju kralježnice.

savršeni trening

savršeni trening

5) MOST

Lezite na leđa, postavite ruke uz tijelo, pogrčite koljena i stopala postavite na krpice. Zadržavajući položaj mosta (kukovi odvojeni od podloge), kliznite stopalima unaprijed kroz udah i vratite ih kroz izdah. Ovo je poprilično teška vježba, pa je možete olakšati tako da klizite jednim na drugim stopalom naizmjenično.

savršeni trening

savršeni trening

6) ČUČANJ SKOK

Volim kružni trening završiti s najintenzivnijom vježbom, a za današnji trening izabrala sam čučanj skok. Pripazite na doskok, odmah čučnite i pazite da su koljena iznad stopala, ne šire ni uže. Ako Vam je skok pretežan, radite samo čučnjeve bržim tempom.

Uživajte!

savršeni trening

savršeni trening

Kick Off: jednomjesečni plan prehrane i vježbanja 

 

Marita Ukić

– Kineziologinja, bivša plesačica i zaljubljenica u aktivni i zdravi način života. U svom studiju implementiram znanstvene spoznaje, nove trendove vježbanja i vlastitu kreativnost u funkcionalni trening. Moj je cilj ljudima približiti različite oblike kretanja i vježbanja kako bi poboljšali kvalitetu svog života.

 

Za više posjeti fittreat.org

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.