mary may

Mary May u sklopu Eksperimenta predstavila live session u knjižari Fraktura

 

Jedna od naših najhvaljenijih kantautorica Mary May i njen bend predstavili su live session s tri pjesme objavljen u sklopu platforme Eksperiment za nezavisnu glazbenu kulturu.

Snimljen u knjižari Fraktura u siječnju ove godine, session je predstavio novu pjesmu “The Dress Your Mother Wore To War”, te nedavno objavljenu “Don`t Call Me Baby” koje će se naći na novom albumu na kojem bend trenutno radi. Snimka predstavlja i “New Song”, pjesmu s albuma prvijenca, a sve su sastavni dio njihovog koncertnog repertoara. Uz Mary, članovi benda su Luka Čapeta na gitari, Jakša Perković na basu, Marin Živković na saksofonu te Borko Rupena na bubnjevima.

Autori Eksperimenta, Youtube platforme za promoviranje mladih i nezavisnih hrvatskih glazbenika, su Krešimir Strbad, Andrija Tomić, Lucian Mirdita, Dominik Kisić te Ivan Grgić. Eksperiment live session karakterizira snimanje izvedbi u jednom mahu, bez ponavljanja i uređivanja, a Mary May i bend otvaraju treću sezonu emitiranja.

mary may

Objava sessiona dolazi ususret nastupu u zagrebačkom kinu Kinoteka zakazanom za subotu, 9. travnja. U sklopu programa Fonokinoteka Mary May će predstaviti glazbu koju opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa. Ujedno će pokazati zašto se, krećući od prvijenca “Things You Can`t Put Your Finger On” nominiranog za Porina za najbolji album alternativne glazbe i svrstanog na liste najboljih godišnjih izdanja, prometnula u jednu od zapaženijih kantautorica na našoj sceni.

 

 

Foto: Barbara Šegota

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.