parallax background

Masaža – iscjeljujuća moć dodira

postati mama
Postati mama i znati se s time nositi
23. veljače 2018.
molitva
Molitva žabe – Anthony de Mello
24. veljače 2018.
 

Masaža je najčešće primjenjivan i najučinkovitiji oblik aromaterapijskih tretmana. Danas, kada je način života iscrpljujuć i stresan, uloga masaže zauzima sve veće mjesto među terapijskim metodama kao i u svijesti čovjeka.

 

Učinci masaže na tijelo i um su višestruki:

− poboljšava cirkulaciju

− regulira krvni tlak

− stimulira limfu

− potiče detoksikaciju

− regulira probavu

− jača imunosustav

− olakšava bolove, glavobolje

− reducira stres

− stvara osjećaj zadovoljstva…

Poznata je iscjeljujuća moć dodira odnosno masaže, koja se oduvijek koristi i u terapijske svrhe. U komunikacijskom smislu, dodir je simbol prisnosti i povjerenja.

 

Kontraindikacije za masažu:

− rani stadij ozljede mišića

− krvarenje bilo kojeg tipa

− opekotine

− inficirane rane i gnojni čirevi

− tromboza

− upale limfnih čvorova

− povišena temperatura

− maligni procesi u tijelu...

 

Ukoliko odaberete aroma masažu, mješavina ulja se određuje individualno za svaku osobu. Zavisno o tipu kože i općenito sagledavajući cijelu osobnost klijenta, odabire se biljno ulje kojemu se dodaju eterična ulja. Mješavina biljnih i eteričnih ulja nanosi se na kožu klijenta ritmički ugodnim pokretima i tako djelujući na tijelo, paralelno balansiramo čitavo biće klijenta, usklađujući energije uma, emocija i duha. Pa i ako ste skeptični prema blagotvornom utjecaju eteričnih ulja na cjelokupni organizam, nitko ne može osporiti osjećaj zadovoljstva, ugode i duboke relaksacije koju pri masaži (i nakon nje) osjećamo. Način na koji njegujemo tijelo, emocije i duh način je na koji sami sebi pokazujemo koliko smo si važni.

U wellness studiju Luna sve masaže se vrše isključivo hladnoprešanim, nerafiniranim biljnim uljima.

 

Kod aroma masaže, biljna ulja su još dodatno obogaćena kemotipiziranim eteričnim uljima aromaterapijske kvalitete.

Ako znamo da 6 % sastojaka koje nanesemo na kožu dospijeva izravno u krvotok, odjednom postaje važno jesmo li na kožu (i u tijelo !) unijeli prirodne sastojke slične onima koje proizvodi naša koža, ili umjetne sastojke, uglavnom naftne derivate. Svi ti umjetni sastojci se unošenjem u organizam “zbrajaju” u jetri i pospješuju razvoj raznih modernih bolesti.

Bitno je znati da se samo 1 % eteričnih ulja proizvedenih u svijetu može (i smije) koristiti u aromaterapiji, jer se radi o uljima vrhunske kvalitete koja daju željeni blagotvorni aromaterapijski učinak. Stoga je važno voditi računa o proizvođaču kojemu poklanjamo povjerenje.

U wellness studiju Luna najčešće koristimo kemotipizirana eterična ulja destilerije Pranarom, LaDrome i Oshadi. To je jedan od nekoliko vrhunskih proizvođača eteričnih ulja koji su dostupni u Hrvatskoj kojima vjeruju vrhunski aromaterapeuti.

 

U Kreativnom centru Luna možeš odabrati neku od 20-ak raznih masaža iz ponude te se ugrijati ovih hladnih dana.

 

Foto: Pixabay, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.