parallax background

Mlađak u Škorpionu

18. studenoga 2017.
Ego i sreća
15. studenoga 2017.
zen
ZEN u 10 koraka
18. studenoga 2017.
 

Za čim žudite? Postoji li emocionalna glad u vama koja je veća od vas, koju teško kontrolirate i kompenzirate ju neumjerenim količinama hrane, alkohola, rekreativnom seksu? Što je to s čim se trebate suočiti, dok glavu okrećete u drugom smjeru? Jesu li seks i tjelesna strast samo sredstva putem kojih tragate za ljubavlju i istinskim povezivanjem?

 

U subotu, 18.11. u 12 sati i 42 minute Mjesec će ući u svoju ‘mračnu’ fazu. Ugasit će svoje svjetlo, završiti jedan ciklus, da bi uskoro otpočeo novi. Riječ je o energetski iznimno snažnom buđenju kojeg je vrijedno slijediti. Zato je dobro zaviriti u podsvijest, u vlastite emocionalne dubine i odgovoriti barem na neka od gore navedenih pitanja.

Nije uvijek jednostavno točno znati što zaista trebamo. Obično su naše istinske potrebe skrivene iza želja, deluzija i aktivnosti kojima zavaravamo sami sebe, a glad ne samo da ne prestaje, već postaje sve veća. Osjećamo da nam nešto nedostaje, a ne znamo što. Ponekad zbog silne potrebe za pripadanjem i povezivanjem ulazimo u odnose i situacije za koje mislimo da će ispuniti naše potrebe, no događa se upravo suprotno, oni ih negiraju. Da biste nekome mogli pripadati i emocionalno se povezati, potrebno je podržavati samog sebe u toj namjeri i ne prodavati si priču. Mrvice vas neće nahraniti.

Za početak dobro je prestati žudjeti i izaći iz kruga teretnih osjećaja i misli. Dosta je bilo stajanja na mjestu! Krenite prema naprijed i ustoličite jasnoću namjere. Postavite cilj. Potom promotrite koji vaši dosadašnji postupci onemogućuju ostvarenje tog cilja. Promijenite ponašanje. Budite hrabri. Drugi korak je određivanje koraka koji će vas prema njemu odvesti. Važno je biti strpljiv i dosljedan.

Ovaj Mlađak podržava emocionalnu i tjelesnu detoksikaciju. Udaljite se od svega što vas truje, bilo da su posrijedi ljudi ili vlastite misli. Povucite jasne granice. Provedite iduća 24 sata na nezaslađenim čajevima i laganoj hrani.

Mlađak u Škorpionu odvijat će se u vrijeme intenzivnog kvadrata između Marsa i Plutona koji su ujedno njegovi planetarni vladari. Riječ je o konfliktnoj, muškoj energiji, o primjeni i provođenju sile, o egu zbog kojeg nismo spremni poštivati tuđe granice i potrebe. U sebičnosti ćemo zanemariti druge, a u slabosti i nemoći pokušati njima dominirati i povrijediti ih. Ovaj aspekt može probuditi i neviđenu snagu i odlučnost koja se ustoličuje izjavom – e sad je bilo dosta! Vrijeme je da se izborimo za sebe i kažemo ‘ne’ svemu što nas ugnjetava i oduzima nam dah. Najgore što si možemo priuštiti jesu nemoć i bivanje u ulozi žrtve.

 

Vidljiv je kraj. Nešto se prekida, ruši, nekad s namjerom da se ponovno izgradi, a nekad i s čvrstom odlukom da nepovratno ode iz našeg života.

Vidljiva je i strast, strast koja nas može zaslijepiti, a iza koje ne stoji ništa. Pazite da zbog nje ne žrtvujete nešto vrijedno što posjedujete, da ne pregazite neka svoja obećanja i uvjerenja.

I na kraju priče ovaj nas Mlađak poziva na suočavanje sa samima sobom, na obranu vlastitog integriteta, na transformaciju onog dijela života s kojim niste zadovoljni. I ne očekujte da će se išta dogoditi preko noći. Imajte jasnu namjeru što želite i iscrtajte glavne korake na putu do cilja. Time zauzimate startnu poziciju. A hoćete li doći do kraja, ne ovisi o ovom Mjesecu, već o vama samima. O tome imate li hrabrosti, ustrajnosti i dosljednosti kako biste unaprijedili sami sebi, a time i vlastiti život.


 

Autor: Julijana Oremović, Izvor: atma.hr


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.