mladi mjesec

Mlađak u Vagi – traženje i pronalaženje ravnoteže

 

Sada je vrijeme za iscjeljenje. Iscijelite sve ono što vas ometa u namjeri da poboljšate svoje odnose. Ako je potrebno, odustanite od veze koja vas čini nesretnima. Nemojte spašavati one koji se ne daju spasiti.

Mladi Mjesec u Vagi odvija se u subotu, 28. rujna u 20:26h. Na nebu će se odviti kozmički brak između Sunca i Mjeseca. Ta dva nebeska tijela spojit će se i povezati na 5. stupnju Vage.

Vaga je planet odnosa, a njezin zodijački prostor je mjesto gdje se sastajemo s drugima. S njom izlazimo u javnost, povezujemo se s ljudima, surađujemo poslovno i ljubavno. Ona je i simbol braka i veza, stoga će narednih nešto manje od mjesec dana biti vrlo znakovito na tim poljima. Neki odnosi ulaze u fazu preispitivanja, neki još dublje padaju u krizu, dok se neki odnosi oporavljaju i kreću ispočetka. Ovo je bitno vrijeme i za one koji traže odnos, jer se pojavljuje više prilika.

mladi mjesec

Nasuprot Mladog mjeseca smjestio se Kiron.

Nešto nas boli? Što ili tko nas ranjava? Netko drugi ili mi sami sebe svojim odlukama?

Čega se bojimo – napuštanja, izdaje, samoće?

Usudimo li se donijeti odluku?

Usudimo li se pogledati u svoje nesigurnosti, uvjerenja ili neke obrasce ponašanja koji ometaju uspostavljanje zdravih odnosa?

Jesu li u vašem braku, vezi, zadovoljene vaše potrebe ili više mislite na partnera, nego na sebe?

Koja je uopće vaša vizija zdravog i stabilnog partnerskog odnosa?

Što očekujete od partnera, a što od sebe u odnosu?

Dobro je razmisliti, pronaći odgovore na ova pitanja. Uzmite olovku i papir i zapišite sve one stavke koje su vam bitne za odnos – iskrenost, razumijevanje, seks, prijateljstvo – o čemu god da je riječ…

mlađak

Vladar ovog Mlađaka je Venera, a ona se nalazi u Vagi pod stresnim utjecajem Saturna i Plutona.

U lošim odnosima kriza bi se mogla probuditi, ne bi li shvatili što i kako dalje.

Moguće je povratak na staro mjesto, u prošlost, no širom otvorite oči. Što vas vuče unatrag – opsesija, iluzija ili iskreno obećanje boljeg sutra?

Neki odnosi približit će se svom kraju. Kritika ubija ljubav. Može se pojaviti i treća osoba, ljubomora, kontrola, nepovjerenje i manipulacija (Venera kvadrat Pluton).

Ako ste u braku ili dugoj vezi gledajte kako odvojiti više vremena za sebe i partnera, za vaš odnos. Pazite da svakodnevne dužnosti, posao, novac ili karijera ne ubiju strast, bliskost, intimnost.

Pozitivan aspekt Venere i Jupitera unatoč svim izazovima i slabostima ipak nudi priliku za novi početak, za neki preporod.

Imajte jasnu namjeru što trebate i želite. Budete li razvučeni između dvije osobe, dvije opcije – nećete daleko dogurati.

Simboli ovog Mlađaka su brak, poslovna i privatna partnerstva, pravda, diplomacija, ravnoteža, ljepota.

I poanta je u traženju, pronalaženju ravnoteže. Ravnoteže između privatnog i poslovnog života, između primanja i davanja, dobrog i lošeg..

No da bismo pronašli ravnotežu u vanjskom svijetu, moramo je prvo otkriti i uspostaviti u sebi.

Kompromise koje stvaramo s drugima ne bi smjeli ići na našu štetu.

I ne znate li što i kako dalje, pođite od sebe. Pogledajte u sebe. Tada će vam biti jasnija i osoba koja stoji preko puta vas.

 

Izvor: Julijana Oremović, atma.hr

Foto: Unsplash, Pexels