Mladi mjesec u Biku – Vrijeme sijanja i bujanja

recikliranje
Recikliraj – neka staro postane novo
25. travnja 2017.
rajčica
Put rajčica Kiševih
9. svibnja 2017.
 

Svaki puta kad se Mjesec i Sunce „poljube“ u aspektu konjukcije u nekom znaku, na nebu vidimo mladi Mjesec.To se događa otprilike svakih 28 dana, koliko Mjesecu treba da napravi krug. Od tog trenutka, Mjesec ulazi u fazu svog rasta, „penjući“ se prema opoziciji prema Suncu ili – punom Mjesecu što će se dogoditi za 14 dana od mladog Mjeseca.

I tih dva tjedna je vrijeme rasta, početaka, sađenja i sijanja. Doslovce – sijanja, jer sve što posiješ i posadiš u vrijeme rastućeg Mjeseca zasigurno će ti rasti. Ako to još posadiš u vrijeme dok je Mjesec u Biku, neće samo rasti već će – bujati. A to je 26. i 27. travnja.

Dakle, 26. travnja u 14 sati i 16 minuta Mjesec je u egzaktnoj konjukciji sa Suncem na 6 stupnjeva i 27 minuta Bika. Ovaj mladi Mjesec upravo je krenuo u novi ciklus rasta, pravo vrijeme za početke svih vrsta. I pravo vrijeme za baštovanske i poljoprivredne radove. Bik kao znak zemlje fiksne kvalitete podržat će svaku nakanu vezanu uz plodnost i bujanje, a to, dakako, stavljanjem sjemena ili mladice u zemlju, i želimo.

Nakon toga će on prijeći u Blizance, zračni znak, koji baš nema puno veze s poljoprivredom ali ima s – komunikacijom, putovanjima i prenošenjem informacija na svim razinama pa će 28./29. travnja i to – rasti. Ako, dakako, u to vrijeme kreneš s nekim novim idejama i „posiješ“ ih upravo tamo gdje i kome treba.

A onda će, 30. travnja Mjesec ući u znak Raka, još jedan plodan vodeni znak pa će to opet biti vrlo povoljna dva i pol dana (dodajmo još cijeli 1. svibanj i prijepodne 2. svibnja) za sijanje i sadnju svega onoga što želimo da nam se – primi i da nam – da plod. Za baštovane ovo su odlična dva i pol dana.

Svaki puta kad se Mjesec i Sunce „poljube“ u aspektu konjukcije u nekom znaku, na nebu vidimo mlad Mjesec. Dva tjedna dok Mjesec prolazi fazu "rasta" je vrijeme rasta, početaka, sađenja i sijanja.

 

Popodne 2. svibnja pa potom 3. i veći dio 4. svibnja Mjesec i dalje raste prolazeći kroz znak Lava, vatreni i „kraljevski“ znak što je vrlo povoljno za nove inicijative koje želiš da ti dugo traju. Jer, Lav je znak fiksne kvalitete, on voli trajne i stabilne stvari.

Od popodneva 4. svibnja, potom 5. i prijepodnevne sati 6. svibnja obilježava prolazak Mjeseca kroz znak Djevice, čiji je element zemlja, a kvaliteta promjenjiva. Za vrtove odlično vrijeme za sijanje, sadnju ili presađivanje, a za one koji nemaju tu priliku ili mogućnosti ti su dani povoljni za sve što je vezano uz navike, higijenu i razne terapijske postupke koji doprinose poboljšanju zdravlja. To je dobro vrijeme i za kućne ljubimce, u svakom smislu, osobito ukoliko već dulje vrijeme razmišljate o nekom – krznenom ili pernatom prijatelju. Ili onom s – perajama. /p>

Od 6. svibnja popodne pa cijele dane 7. i 8. svibnja Mjesec „plovi“ kroz znak Vage, njegujući početke vezane uz partnerstva i odnose. Tada je povoljno uspostavljati partnerstva, ne samo romantičnog tipa jer će i ti odnosi s vremenom – rasti. Dani su dobri i za sudske postupke i situacije u kojima tražiš - pravdu.

Potom će, 9. i 10. svibnja Mjesec ući u Škorpiona, završavajući polako fazu svog uspona, kulminacijom i punim Mjesecom, 10. svibnja točno u 23 sata i 42 minute.

Kad se Mjesec napokon napuni, napunit će se i emocije, napetosti i štošta toga što valja – otpustiti, za što će ti dobro doći idućih 14 dana Mjesečevog ciklusa, vrijeme njegova opadanja, kada valja završavati, oslobađati se, otpuštati i rješavati se svega suvišnog.

Poštovat ćemo prirodne cikluse i u to vrijeme nećemo saditi biljke, kako ne bi rasle u dubinu, u korijen, a ne u visinu, van, na Sunce. Ionako će 25. svibnja Mjesec iznova „poljubiti“ Sunce u Blizancima i novi ciklus uspona i rasta iznova počinje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.