parallax background

Nadahnuće – Stillblog

Škola astrologije
6. rujna 2016.
Mladi mjesec u Škorpionu – Emocionalni restart
30. listopada 2016.
 

Prije nešto više od godinu dana, u svakodnevnom lutanju web prostorom i bježanju od domaćih portala, zalutala sam na blog koji me neizmjerno nadahnuo i u neku ruku potaknuo da i ja pokrenem web prostor u kojem ljudi mogu pronaći mir, nadahnuće, sreću i jednostavno biti dobro. Danas s tobom želim podijeliti mjesto na koje svakodnevno, barem na nekoliko sekundi, zbrišem po „čašicu“ pozitive.

Still blog je blog na kojem se dnevno objavljuje jedna fotografija, nastala prikupljanjem prirodnih predmeta u okolici kuće gdje autorica bloga živi. U okolici znači Minneapolis and Saint Paul, Minnesota, SAD. Ponekad je okolica i nešto šira pa je to Gulf Coast, Florida, a ponekad Grand Marais, Minnesota ili pak sjeverna strana jezera Superior. Ta okolica zna biti i toliko okolna da se razvuče sve do Languedoc regije jugozapadne Francuske.

Na fotografijama se kao glavni akteri često pojavljuju životinje ili njihovi dijelovi. Autorica naglašava da su žive životinje nakon fotografiranja odmah neozlijeđene puštene u prirodu. U slučajevima kada se na fotografijama nalazi krzno, perje, kosti i slično, životinje kojima je navedeno pripadalo već su bile uginule.

Kad jednom posjetiš Still blog brzo uvidiš da je to mjesto gdje se zastaje i zadržava. Mjesto gdje nisi bombardiran sa stotinu vijesti, informacija, reklama. To je mjesto gdje možeš gledati jednu po jednu stvar. Mjesto gdje se možeš smiriti. Mjesto gdje se stišaš.

Blog postoji od 1. siječnja 2012. godine, a broj posjetitelja je iz dana u dan sve veći. Ako pogledaš samo fotografije u ovom postu, možda ti je već jasno zašto mnogi svoju jutarnju šalicu kave podijele baš s autoricom Still bloga - Mary Jo Hoffman.

Više fotografija, sve o načinu fotografiranja ovih zaista predivnih fotografija, web shop ili slično pronađi na stillblog.net

Uživaj i budi dobro.


Sve fotografije u ovom postu su vlasništvo Mary Jo Hoffman te služe za preporuku Still Bloga.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.