parallax background

Najava predavanja: Dunja Gulin – Slatko bez grižnje savjesti

tjedni horoskop
Tjedni jyotish horoskop – okrenite se unutarnjem radu
20. svibnja 2019.
zabrana plastičnih vrećica
Spomenici u borbi za zabranu plastičnih vrećica u Hrvatskoj
21. svibnja 2019.

 

Novo predavanje u sklopu ciklusa „Planetopija srijedom u Makronovi“

Podatak da prosječan čovjek pojede između 60 i 100 kilograma šećera na godinu zabrinjavajuć je i ukazuje na potrebu za edukacijom o zaslađivačima koji neće uzrokovati nagle oscilacije energije, promjene raspoloženja, probleme s kožom ili hormonima ili pak dovesti do pretilosti što su neke od posljedica povezane i s prekomjernim konzumiranjem bijelog šećera i rafiniranih namirnica. No slatko bez grižnje savjesti je moguće uz odabir cjelovitih namirnica i prirodnih zaslađivača.

Zašto je prirodno da smo skloni slatkom okusu, što šećer čini našem u tijelu i zašto ga nije dobro konzumirati, koji su zaslađivači prikladniji za zdravlje, kako ih koristiti u receptima poput raskošnih torti, prhkih pita, bogatih dizanih tijesta – odgovore na ta i sva vaša pitanja podijelit će majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica te autorica brojnih kuharica, Dunja Gulin na predavanju u srijedu 22.5. u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1.


 

 
Dunja Gulin

 

O predavačici:

Dunja Gulin educirala se na području prirodne prehrane, prvo u Makronovi, a zatim kroz rad i asistiranje na mnogim programima u Hrvatskoj i inozemstvu te pohađanjem konferencija o zdravoj prehrani u SAD-u gdje je završila i Plant-Based Nutrition program dr. Colina Campbella pri sveučilištu Cornell. Osim kuharica Doručak, Vege-burgeri, Slatki vegan te priručnika Detoks program od A do Ž u izdanju Planetopije, autorica je nekoliko kuharica na engleskom jeziku: Raw Food Kitchen, The Vegan Baker, The Vegan Pantry, Fermented Foods, Falafel Forever, The Magic of Tahini. Pokretačica je projekta Rentaj Chefa i autorica on-line detoks škole kuhanja na www.dunjagulin.com.


 

Ako vas zanima kako izgledaju zdravi recepti Dunje Gulin pogledajte recept za njenu panna cottu. Vjerujemo da će vas zainteresirati pripremanje zdravih slastica te da ćete od autorice poželjeti čuti kako slatki dio obroka može biti na vašem meniju bez grižnje savjesti.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.