Najava: Radionica bojanja tkanine s ledom i pigmentom Mirne Mihoković

 

U siva vremena svima nam treba malo boje.

Zato Mirna Mihoković organizira radionice bojanja tkanina (ili odjevnih predmeta) ledom i pigmentima. Na radionicu možete donijeti svoj odjevni predmet, a ona će osigurati i bijele tkanine.

Proći ćete kroz uvod teorije primjene ovakve tehnike bojanja, vrste materijala, tye dye tehnike koje postoje i sve ostale relevantne informacije prije nego počnete praktični rad.

Opremu (kadice, metalna mreža, tkanine, led, pigmenti, sol, zaštitne rukavice i pregače) će osigurati Mirna prema prijavama. Osim toga pripremit će i male fanzine s uputama i koracima, kao i neophodnim stavkama iz teorije.

 

Raspored razvijanja radionice:

Subota – teorija, priprema tkanine i bojanje
Nedjelja – isprati, sušenje i teorija o fiksiranju boje

Prijave traju do 13.11.2020. u podne. Broj sudionika je ograničen na 10 osoba!
Prijaviti se možete  ovdje.

Radionica će se odvijati za vikend 14. & 15.11.2020 od 12-16h u Crnoj sobi Jazbine od Terrible Creations, adresa je Podolje 10 (između Ilice i Vinogradske bolnice).

Radionica košta 250kn po osobi i treba ih uplatiti prethodno za registraciju mjesta.
Za studente je cijena 180 kn po osobi.

Cijena uključuje:
Materijale za rad na radionici
Opremu za bojanje na radionici
Fanzin s uputama za kasnije
Najam prostora

”Unajmljena je velika prostorija koja je smještena odmah do kupaone gdje ćemo moći koristiti vodu za ispiranje tkanina. Pored je i kafić Crni mačak gdje ćemo si moći uzeti kavu, kao i koktel za kraj na njihovoj terasi. Priložene slike su samo neki od mogućih primjera bojanja s ledom i pigmentom na različitim tekstilima. Svakako ako imaš neku omiljenu bijelu odjeću (ili svijetlu) koja se zaflekala trajno, ovo je idealno rješenje da se obnovi. Ili ako želiš malo razveseliti garderobu, ulicu, spavaću sobu, stan, ideja je mnogo. Osobno uživam u ovom procesu nevjerojatno, jer je rad s rukama i bojama, a jedan dio je apsolutno van kontrole jer ovisi o ledu i pigmentu kako će se otopiti tako da uvijek postoji element iščekivanja dok se razotkriva finalan dizajn.” – kaže Mirna Mihoković.

Više o voditeljici možeš saznati na https://www.mirnapinky.com/biomirnamihokovic

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.