Nakon što je zadivila nastupom na Dori, Barbara Munjas predstavlja svoj “Narativ”!

Barbara Munjas godinu je započela nastupom na Dori na kojoj je zadivila izvedbom svoje “Nepobjedive”, a sada predstavlja novu pjesmu “Narativ” s kojom je korak bliže do novog sudijskog albuma.

‘Narativ’ stiže nakon ‘Nepobjedive’ te je djelomično vezan uz nju na način da je pričom i tekstualnim dijelom u funkciji njenog prequela. Što je bilo prije vrhunca koji se proteže kroz ‘Nepobjedivu’ – pa vjerojatno isto što i prije svačijeg vrhunca, tapkanje u dubokim vodama i traženje površine, jasnoće, sunca. Moram napomenut da je ‘Narativ’ nastao prije ‘Nepobjedive’, iako je kompletiran nakon nje i završen doslovno par dana prije snimanja u studiju.”, o pjesmi je ispričala Barbara te nadodala:

“Dug period tapkanja po muljavom dnu i traženja sebe u tom mutnom okruženju doveo je do bunta i potrebe za dokazivanjem samoj sebi da si sama biram put i osjećaje koji će me voditi. Toliko smo često i kronično zatočeni u tuđim očekivanjima da je to postalo strašno, rijetki se usude biti istinski slobodni. Dugo sam živila pod tim krivim narativom i dopuštala si da me drugi vode kroz moj život. Nisam si dozvoljavala biti sretna da ne bih povrijedila nesretne ljude oko sebe jer eto – empatija.”

Barbara za “Narativ” kaže da je vrlo živa i ‘napucana’ pjesma te naglašava da je Zoran Majstorović napravio odličan posao prepoznavši i njegujući taj smjer pjesme i posložio aranžman baš na pravi način.

“Jako sam sretna i ponosna da je izašla ona suština pjesme, zaigranost i ludost koja ju pokreće i koju posjeduje!”

Osim Zorana koji je raspisao aranžman, svirao gitare i producirao pjesmu na Narativu su još svirali Camilla Collet na bubnju, Paolo Jus na basu te Giorgio Giacobbi na saksofonu, dok Barbara Munjas potpisuje glazbu i tekst te je odradila vokale i gitaru. Snimanje, miksanje i mastering potpisuje Matej Zec.

Spot potpisuje Sergio Cinghiale i na jednostavan način prati sve one emocije i naboj koje pjesma sama po sebi ima! Zapravo na jako lijep i jednostavan, minimalistički način prikazuje dva oprečna svijeta od kojeg je jedan zatočeništvo, a drugi sloboda.

Pjesma “Narativ” dostupna je na svim streaming servisima.

 

 

Naš intervju s Barbarom Munjas možete pročitati ovdje. 

 

Foto: Marco Roccaro

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.