Novo poglavlje Nika Turković započinje singlom „Ima smisla“!

 

Nakon velikog uspjeha debitantskog albuma “11”, Nika Turković predstavlja pjesmu „Ima smisla“, prvi singl s novog albuma u stvaranju.

Nedavna objava albuma „11“ na vinilu, koji je odmah zasjeo na #1 mjesto hrvatske top liste najprodavanijih, bila je ujedno i završni čin jednog od najboljih domaćih pop izdanja 2023. godine. Na mjestu gdje se „11“ zaustavio autorski se nastavlja upravo „Ima smisla“.

„Kao i sve moje pjesme, „Ima smisla“ će svatko sam sebi najbolje objasniti. Kreativno ovaj put sam se htjela vratiti na početak tamo negdje gdje su nastale prve stvari. Tamo su zvuk i slika više vezani uz muziku, a ne uz sve ostalo što previše odvraća pažnju. Pa pričajmo malo o gitarama i kako smo odlučili spot raditi na filmu. Umorile su me šljokice i uljepšavanja.“ – objasnila je Nika.

Tekst za „Ima smisla“ napisala je Nika. Glazba je autorski djelo nje i Ivana Pešuta koji potpisuje i aranžman, a pjesma je snimljena u Rijeci proteklih mjeseci. Spot je pak sniman u okolici Kutine, a režirao ga je Benjamin Strike čije su i montaža i fotografije. Luka Vidović također se bavio montažom, dok je za DOP i koloring spota na filmu bio zadužen Dario Radusin.

„Ima smisla“ prvi je okus novog albuma, a objavit će ga Aquarius Records. Osim svojom autorskom glazbom Nika se ovih mjeseci fokusira i na novu sezonu talent showa „Superstar“ u kojem je jedna od članica žirija.

Pjesma “Ima smisla” dostupna je na svim streaming servisima, a uskoro će postati i dio nadolazeće LIFT kompilacije.

Više o glazbi možete pročitati u našoj rubrici KULTURA. 

 

 

Foto: Benjamin Strike

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.