Nova godina – nova zona kreiranja i stvaranja dobrobiti u našim životima

 

Ulaskom u Novu godinu ulazimo u novu “zonu” kreiranja i stvaranja dobrobiti u našim životima. Time kao da smo postavili ljestvicu, brojčanik, što li već, na početak (iako nismo na početku) i krenuli iznova stvarati i kreirati u toj godini.

Takav način razmišljanja nam omogućuje da sve s čime nismo zadovoljni ostavimo u Staroj godini koja je za nama, a u Novu krenemo puni optimizma i entuzijazma, jer nema smisla, niti je korisno, osvrtati se previše na naše stare pogreške i time ih hraniti našom pažnjom. One su bile, dogodile se, proučili smo ih, iz njih naučili i sad, idemo dalje. Nema plakanja nad prolivenim mlijekom. Jer što duže zadržavate svoje misli nad tim prolivenim mlijekom ili u toj Staroj godini, na staroj verziji sebe, koja nije bila baš najbolja ili najučinkovitija, vi gubite smisao građenja nove, odnosno, novog sebe, optimističnog, veselog, naprednog lika koji uspješno igra divnu igru života.

U skladu sa željama dobro je i da djelujemo, ali polako, opušteno, bez da si time izazivamo stres ili pretjerana moranja. Ništa ne moramo. Baš ništa. Slobodni smo ljudi. Iako je ta sloboda ponekad uvjetovana kreditima, obvezama, poslom, obitelji, djecom, prijateljima, partnerima i tako dalje. Mi smo ipak slobodni činiti što želimo, u svakom trenutku. Jasno da će naši izbori kreirati, odnosno, rezultirati s nekakvim ishodima i toga je dobro biti svjestan, odnosno, svjesna, ali u konačnici, mi smo ti koji slobodno biraju što će činiti, raditi.

Iz te slobode nastaje predivna igra stvaranja i kreiranja putem svjesnog izabiranja puta kojim želimo ići. I tu započinje čarolija svjesnog življenja. Kada više ne idem na posao zato što moram ići na posao kako bih otplatio ili otplatila kredite, već idem na posao zato što sam tako odabrala, odnosno, odabrao, jer će mi to pomoći da otplatim kredite.

S takvim načinom razmišljanja, promjenom perspektive pogleda na “problem”, postajemo svjesni igrači predivnog života. I da, ponekad nam neki izbor neće biti baš najmudriji, ponekad nam neki izbor neće donijeti najbolje, ali će nam zato pružiti učenje da to više ne radimo, ako nam se ishod nije svidio. I tu je ljepota igranja igre života i učenja.

Mihael Zen Eon

Zato, u ovu Novu godinu uđite s promijenjenim načinom na koji sagledate sebe i ono što vam se događa u životu, jer ćete tako lakše i učinkovitije igrati igru života. I zaboravite na prethodne poteze i odabire.

Ponekad su oni bili takvi da su doveli do neke nepoželjne situacije, a ponekad su bili takvi da su doveli do sretne situacije. No, vi ste ti koji ste povukli taj potez koji je doveo do toga što se dogodilo. I to je ok. Učimo. I to je zabavno.

Sad je vrijeme za nove poteze i odabire puta kojim ćemo ići i time kreirati svoju igru života. Imamo iskustva i lekcije iz prethodne i prethodnih godina i sada ćemo, sigurno, mudrije i pametnije birati, a time i stvarati i kreirati. Mir i ljubav svima.

Sretna Nova Godina!

 

Mihael Zen

Foto: Freepik

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.