parallax background

Očarao nas je novi singl Mayalesa Adio Galioti, a veselimo se i promociji albuma Domovina

arhetip apokalipse
Arhetip Apokalipse u današnjem vremenu
8 svibnja, 2021
torta od mrkve
Veganska torta od mrkve sa zobenim brašnom
9 svibnja, 2021

 

Kao i predhodne albume Mayalesa kritika je njihov novi album “Domovina”, koji je nedavano ugledao svjetlo dana, dočekala s riječima hvale, a album je odmah proglašen ozbiljnim kandidatom za album godine.

I iako su s albumom predstavili i liric video za pjesmu “Divlje pastrve” Mayalesi već sada izlaze s novim singlom i to za pjesmu “Adio galioti”. Pjesmu prati i odličan spot redatelja Dinka Šimca, u kojem nastupa majstorica uličnog performansa Nikolina Majdak.

Uz novi singl Mayales najavljuju i koncertne promocije albuma Domovina koje će se održati u utorak 15. lipnja u dvorištu zagrebačke Laube i u petak 18. lipnja na tvrđavi Barone u Šibeniku. U prodaju će biti puštena ograničena naklada ulaznica za oba koncerta.

Novi album Mayalesa – Domovina donosi 12 novih pjesama kojima su se Mayalesi filigranski bavili posljednjih godina pod budnim uhom Pavla Miholjevića i Jure Ferine, producentskog para s kojima nastavljaju suradnju započetu na Simbolu za sunce.

Od izlaska posljednjeg album, Simbol za sunce (2017), ova jedinstvena glazbena institucija fanatično je predstavljala svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju odnosno pjesme koje su neupitno obogatile hrvatsku kulturnu baštinu, baš kao što su i širile okvire čak nekoliko glazbenih žanrova posljednjih gotovo tri desetljeća postojanja.

Uvijek u nekom svojem filmu, u svojem tempu, Mayalesi su vozili izvan trendova i klike, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj glazbenoj igri i eksperimentiranju. Preslušavanjem Domovine jasno je da Mayalesi nastavljaju jahati u svojim epskim prostranstvima, u atmosferama koja mirišu na vremena kada su se albumi slušali u jednom dahu, od korice do korice.

mayales

I ovaj album nosi neku svoju intrigu, zagonetan koncept isprepleten kroz stotine glazbenih slojeva, provučen kroz čarobne melodija i otpjevan kroz lucidne tekstova koji zovu slušatelja da sjedne i prepusti se otkrivanju domovine iz zaigranih glava Mayalesovih autora.

I na ovom albumu nastavlja se dobra navika suradnje s različitim umjetnicima – s dugogodišnjom suradnicom benda Ivanom Starčević, novom zvijezdom scene Mary May, odnosno duet koji je vođa benda, autor i pjevač Petar Beluhan, realizirao s Aljošom Šerićem.

Ovoga puta Mayalesi su na izradi svojeg vizualnog identiteta surađivali s fantastičnim mladim umjetnikom Vicom Tomasović.

mayales

Album je od dostupan u svim boljim prodavaonicama nosača zvuka te na digitalnim servisima.

 

 

Foto: Boris Ščitar

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.