parallax background

Odvezivanje u Sv(j)et(l)osti

recepti
10 nijansi kreativnosti: Pitali smo food blogere
4. listopada 2020.
aromaterapija
Masažna pločica za njegu tijela
6. listopada 2020.
 

Da bismo letjeli, trebamo biti slobodni: stoga je ključna postaja susreta sa Sobom na putu Uzlaza - odvezivanje.

Kao kad planinarite na visok vrh, pa se po putu, jednostavno, trebate osloboditi svega što nije aktualno ovdje & sad. Nije to priča o kidanju veza... jer se veze Ljubavi nikada ne mogu pokidati... To je praksa o osvjetljavanju ovih veza koje, jednom sjajne i prekrasne – kao zdravo, netom skuhano varivo – vremenom lako promijene svoj oblik, pa se „pokvare“. No, nije nužno čekati da se „varivo pokvari“, tj. da nekad blistave veze (u poslu, odnosima, obitelji...) postanu trule, „zaprljane“ energtskim ovojnicama očekivanja, drame, karmičkih &p sihičkih projekcija uma nasjelih na njih. Neee, pravi izazov Ljubavi je puštanje u trenu vezanja. To je apsolutna protočnost – kao kad jedete vrhunsku tortu i potpuno uživate u svakom zalogaju, no kad je pojedete, odlazite iz slastičarnice i ostaje vam divna uspomena, inspirirajuća, oduševljavajuća... ali ste slobodni od nje, ne patite za njom, ne želite je sad jesti svaki dan sto puta....


 

 

Lako je to s tortom, no naš sadašnji zadatak je ovo napraviti sa Sobom, na temu najbližih odnosa i najdražih navika, običaja... zato što su u njima najjače vezanosti. Nije to samo po sebi, naizgled, ništa loše – pa normalno je da smo jako vezani s onima s kojima smo u Ljubavi... Veze nas prožimaju, podržavaju, oplemenjuju, nadahnjuju... Ali jahanje po njima, u stvari iscrpljuje. Stoga je zadaća OPROSTITI SE – kao da sutra odlazite na daleku planetu, nov život, i morate biti mirni i slobodni.

Ovako to napravite: smirite se s onoliko udaha i izdaha, od tjemena do tabana, koliko vam treba da cijelo tijelo bude opušteno, pa se potom sjetite osobe s kojom ste najbliže vezani... Najljepše vam je zajedno, obožavate se... Potom promotrite u tijelu gdje se javljaju senzacije pri pomisli na sve vaše zajedničke ljepote.... i udahnite Svjetlost u to.

Ovo ne znači da ćete ljepote izbrisati, ili iskustva – to je nemoguće... ali ćete izbrisati vezanost za njih, stvoriti spremnost da ih imate, kao svjesni i integrirani dio Sebstva, a ne da ih posjedujete, kao ovisnost bez koje ne možete. I potom to napravite sa svime što je vrijedno oslobođenja u Svjetlosti: roditeljski i dječji odnosi, ljubavni, vezanosti za lifestyle, uspomene, stvari... Ponavljamo, neće oni time nestati, ali će dobiti drugu, lakšu, svjetlosniju kvalitetu. I, imajte pritom na umu Zakon Vječnosti: „što je tvoje, tvoje je ma što ti učinio... i obrnuto: što nije tvoje, nije tvoje ma što ti učinio“. Jai Guru Deva&Sai Ram.


 

Dea Devidas

Autorica Elemenata i najčitanija hrvatska spisateljica duhovne literature

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.