parallax background

Tjedni jyotish horoskop – ovaj tjedan je fokus na razgovoru

Ove jedinstvene puzzle osvajaju na prvu
27. siječnja 2019.
zdravlje
Život u zelenilu pogoduje krvožilnom sustavu
29. siječnja 2019.
 

Tjedan započinje novim tranzitom Venere koja ulazi u znak Strijelca što će smanjiti aspekt tajnih veza i otrovnih strasti.


 

Strijelac nije tako prijateljski znak za Veneru, ali s druge strane nudi Veneri mogućnost da raste kroz učenje i kroz znanje o odnosima.

Venera se okreće knjigama i znanju. Odnosi koji su sada okrenuti takvom obliku učenja, pokazat će vam da o ljubavi možemo puno naučiti iz iskustava drugih. Primjerice, čitanje knjiga o psihologiji odnosa i iskustvima koje su ljudi imali u brakovima, donijelo bi puno više shvaćanja o odnosima.

Također, ovaj aspekt donosi i želju da se ljubav doživi kroz putovanja i avanture. To je niži aspekt Venere, ali putovanja doista svaku vezu mogu jedno vrijeme ispuniti idealizmom.


 

Drugi aspekt koji je puno dublji po pitanju odnosa jest spoj Venere i Saturna. S jedne strane, u Indiji ovaj je položaj odličan i muškarci ga jako vole, jer donosi radnu ženu koja se brine o kući, no dublji aspekt ovog položaja je psihološki i karmički i donosi sjećanja na neodgovornosti u vezama prošlog života te poziva na odgovornost u sadašnjim odnosima.

Oni koji nisu u odnosu, sada mogu susretati osobe koje im se jako sviđaju, ali ih te osobe baš i neće doživljavati, odnosno ono što ste vi radili u prošlom životu sada osjećate kroz takve susrete. Onima u odnosu potrebno je raditi na komunikaciji, jer takvim načinom odnos možete produbiti.

Tko u natalnoj karti ima jaka karmička opterećenja po pitanju odnosa, ovaj im aspekt može pojačati hladnoću u odnosu te bi mogli osjetiti neuzvraćenu ljubav. U prošlom životu to je bilo vaše ponašanje i pokazivali ste neodgovornost u odnosu, a sada zakoni privlačenja govore da je potrebno uvidjeti da ste tada bili usmjereni na površne emocije, sklonost dramatiziranju, a tzv. mirne veze su vam bile dosadne. Saturn i Venera traže odraslost, ali ne ozbiljnost, jer je ona uplašenost.

Dakle, ovaj položaj poziva da kroz razgovor s partnerom i znanjem o odnosima pristupite svojim slabim točkama i da o njima raspravite, jer upravo slabost jest ono na čemu se bazira voljenje. Komunikacija će biti loša i ako ste već prošli tjedan osjetili probleme u komunikaciji, ovaj tjedan se to može još više nastaviti. Budite na oprezu i ne reagirajte previše impulzivno, a situacija se popravlja krajem tjedna.


 

Ponedjeljak je odličan za male korake pogotovo one koje prvi put započinjete. Ovaj dan može donijeti i lažni osjećaj za pravdu gdje kritizirate one koje imaju, a s druge strane i sami ste slabi na imanje.

Utorak je dan koji isto donosi jaku strast za posjedovanjem stvari. U višem aspektu, dobar je dan za znanje i za odluke.

Srijeda je odličan dan za prijateljstva i mogućnost da se razmijeni s prijateljima ono što često teže izgovarate. Pripazite na emocije posesivnosti.

Četvrtak donosi jak aspekt želje za moći i neslušanja. To je karakteristika koja je danas česta u vezama jer se partneri slabo čuju. Jedini lijek je slušanje i suosjećanje koje predstavlja osnovu življenja.

Petak je dan koji donosi dobar aspekt ukoliko tražite u sebi korijene problema, ali za materijalni aspekt je ovo slabiji dan. Također, onim ljudima koji su melankolični i slabije stupaju u kontakt s emocijama, ovaj dan neće odgovarati.

Subota je odličan dan za razgovor. Savjet vrijedi samo ako ste spremni razmjenjivati. Ako niste i pokušavate razgovarati na način da nekom nešto dokazujete onda ova povoljnost ne djeluje. Razgovor iziskuje potrebu za većom svjesnošću. Zbog Saturna ćete morati više energije uložiti u ono što radite.

Nedjelja je dan koji je dobar za posao, odnosno moguće je da neki poslovi koji su bili prije sada ponovno dođu kao aspekt koji ćete morati napraviti. U višem aspektu, ovo je odličan dan za znanje, humor. Ipak, zbog ostalih konstelacija stvari neće ići baš glatko.


 

Kako vidimo, ovaj tjedan donosi promjene po pitanju odnosa u pogledu stavljanja važnosti na razgovoru. Poslovni aspekt je još uvijek problematičan, ali će se poboljšati krajem tjedna.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.