Plavi Mjesec u Vagi donosi teške aspekte

31. ožujka 2018.
animus
Bit odnosa je razvijanje individualnosti
28. ožujka 2018.
tjedni horoskop
Tjedni horoskop od 2.4.-8.4.
2. travnja 2018.
 

“Tko zna koliko je vremena još ispred nas, nama se nikud ne žuri, al’ ko pijesak curi. Tko zna koliko još vremena sve ovo bezglavo juri, zadrži nas među prstima, nama se nikud ne žuri.” (Vatra&Massimo)

 

Pun Mjesec na 10 stupnjeva Vage dočekuje nas 31. ožujka. Riječ je o simboličkom takozvanom Plavom Mjesecu, budući da je pun drugi puta u istom mjesecu. Njegov utjecaj osjetiti će se sve do 15. travnja.

Mjesec u Vagi ovog puta raste uz nepovoljne i teške aspekte. S jedne strane tu je opozicija s aktualnim retrogradnim Merkurom u Ovnu, a potom i kvadrati s Marsom i Saturnom u Jarcu. Ono što izvlači energiju je činjenica da dispozitor ovog Mjeseca, Venera, ulazi u znak Bika i time Mjesec uvodi u znak svoje egzaltacije.

Kao tereti smo rasuti u tami. Svaki pojedinac prolazi svoje teškoće. U svakom ljubavnom paru, barem jedna strana ima urušavanje svijeta. Barem netko od vas prolazi potpunu preobrazbu i transformaciju, suočen s problemima svakodnevnog života. Nečije tlo trese se pod nogama. Nečiji životi bivaju izmijenjeni. Dani pred nama broje korake koji će biti teški. Oprečni. Nesuvisli.

 

Razbijat ćemo glavom o zid više puta. Ustajati noću da smirimo svoje vapaje. Paliti svjetla kako bi utišali strah. Izgovarat ćemo riječi toliko nečujne, a toliko glasne u nama. Činit će se da su životne odluke pred nama, a koji god potez povučemo, kao da smo u šah matu. S jedne strane stoje životni problemi koje treba rješavati, s druge strane stoje partnerstva i odnosi svake vrste. I moramo naći balans. Stvoriti fuziju. Omogućiti da se sljubljuju naše potrebe s htijenjima drugih.

Rastrgani između mogućnosti i želja. U borbi za opstanak. Morat ćemo naći načina da utažimo glad. Da se zadovoljimo s manjim, da nađemo kompromis. S jedne strane Sunce i retrogradni Merkur u Ovnu donijet će da često zaboravimo bitno. Da se sapletemo o svoje riječi i jezike. Da otisak naših zubi ugrize ono što najviše volimo. Bit ćemo netaktični. Ishitreni. Drski. Brzi na okidaču. Ranjeni i ranjavani. Um će rojiti misli koje će postajati sve teže. Svake milisekunde vrtjet ćemo unazad neke “filmove” i bljeskove. Upijat ćemo riječi sugovornika toliko lako, dodirljivo, a onda razmišljati sto su htjeli reći s time, kasnije.

 

Mars i Saturn u Jarcu bore se za egzistenciju. Mnogi će se baviti pitanjima životnih okolnosti i budućnosti. Načinima preživljavanja, poslovima. Bit će tu strah od budućnosti i onoga što nas dočekuje sutra. Kao da će se stvarnost sudariti s našim tijelom i pokazati surovost. Sada se golim rukama morate izboriti za svoje. Pritiskat će vas vrijeme i mogućnosti. Nećete imati dosta onoga što trebate. Bilo to novac, strpljenje ili vrijeme. Činit će se da vas baš sve treba sada i odjednom.

Sa svih strana dolazit će zahtjevi. Potrebe. A vi ćete jedva nositi sebe. Jedva ćete ustajati. Tako teški, prepuni olova tereta. Tako razbijani u komade, sudareni sa životom. Obaveze će nametati svoj luđački tempo, a ljubav će tražiti svoje vrijeme. Pažnju. Čin. Prisutnost. Važno je ne biti isključiv. Ne odreći se nečega nauštrb nekoga. Ne zanemariti bitno. Važno je iskomunicirati probleme, a ne ih zadržavati u sebi. Stvarat će se nesporazumi u trenucima kada ne budete imali vremena za išta, a partneri će tražiti vaše vrijeme.

 

Saturnov kvadrat s Mjesecom i Merkurom donijet će tako teške misli. Strahove. Osjećaj napuštenosti. Imat ćemo osjećaj da smo ostavljeni prešutno. Da smo nezamijećeni. Da nas nema u životima onih drugih. Kao u vakuumu. Kao da smo postali odvojivi od onog što je nama neodvojivo. Od ljubavi. Potrebe. Tražit ćemo svojih pet minuta pažnje. I bit će nam dovoljno. Bitno je čuti glas. Rečenicu. Riječ. Javljanje. Bitno je objasniti što se događa, da druga strana ne bi morala sama donositi zaključke. Jer prepušteni svojim mislima, uvijek ćemo pomisliti na najgore.

Svađe mogu nastati iz totalnih nesporazuma, ali i nedostatka komunikacije. Zbog neobjašnjenja. Zbog prešutnog neobraćanja onome tko vas voli. Zbog nedjeljenja sebe, takvih, svakakvih, s onime tko vas je takvim prihvatio. Neki će duhovi prošlosti ponovno iziritirati dušu. Neki se bivši partneri mogu pojaviti baš sada da testiraju vaše odnose. Vas stav. Vašu čvrstinu. Nepokolebljivost će biti meta, kao i istrajnost. Koliko ste napredovali od te prošlosti i imate li snage oduprijeti joj se. Krivo interpretirane riječi, poruke, slike, sitni znakovi, mogli bi rasplamsati sumnje. Jesmo li prevazišli sebe i možemo li si konačno dati šansu.

 

Mjesec u Vagi testirat će odnose i nas u njima. Podrška. Razumijevanje. Pažnja. Iskrenost. Rječitost. Nije da nećete imati šanse da objasnite sebe, pa činite to na vrijeme. Ne ostavljate za kasnije. Ne mislite da bi partneri trebali čitati misli. Ne ostavljate mjesta pretpostavkama. Ne projicirajte svoje probleme izvanjskog svijeta na svoje odnose. Neka oni budu utočišta, a ne ringovi puni ničije pobjede. Ne igrajte se s koncima nečije zašivene duše, jer pitanje je hoće li ovog puta preživjeti.

Bit ćemo ranjivi. Slomljivi. Napukli od čežnje i čekanja. Okolnosti će nam stvarati prepreke i tjerat nas na promjene. S druge strane gađati će nas sitnice. Vlastite misli. Konfuzije. Tijelo će padati od fizičkog umora, a mi ćemo hodati po rubovima svoje snage. Snaga izdržljivosti prestati će se brojati već na početku. Stiskat ćemo zube i lomiti ih. Derati kožu i kosti. Bubrezi će stvarati svoje kamenje. Trnuti će nam ruke i prsti. Željeti ćemo dodirnuti dodirljivo. Užareno. Da peče. Toliko će nam nedostajati emocije.

A opet, Venera u Biku dočekuje nas kao svoj na svome, nakon ove teške borbe, dobit ćemo priliku, jedinstvenu, najgoru i najbolju od svega, da prelomimo sve u sebi i da uspijemo dalje. Da rastemo u promjenama zajedno i da istrpimo život. Da spoznamo lekcije vjere i povjerenja. Da shvatimo što su sigurnosti i tko nam ih pruža. Da naučimo biti oslonac kada je teško. Jer s onim lakim se može nositi svatko. Izdržat ćemo sebe i biti nosivi u rukama drugoga.

Jer u tome je snaga: u tako podijeljenim i odvojivim trenucima naših života, biti neodvojivi.

“Zadrži nas među prstima, nama se nikud ne žuri.”

 

Autor: Astro Aisha – Sanja Paraminski, Prenosi: atma.hr

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.