parallax background

Synth pop senzacija Pocket Palma dalekim poljupcima najavljuju novi album

živjeti snove
Nađi način da živiš svoje snove
17. ožujka 2021.
zobena kaša
Topla zobena kaša zaslađena bananom za savršeni doručak
18. ožujka 2021.

 

Synth pop duo pocket palma (Anja Papa i Luka Vidović) eponimnim debitantskim albumom objavljenim u prosincu 2019. godine, osvojio je slušatelje i kritičare, “zaradio” brojna priznanja i nominacije te se istaknuo kao jedno od vodećih mladih glazbenih imena domaće scene.

Na veselje brojnih obožavatelja, ovaj kreativni duo predstavlja novi singl “daleki poljupci” s kojim ujedno i najavljuju novi studijski uradak.

“Ova pjesma nastala je krajem ljeta prošle godine pod utjecajem cijele korona krize i govori o usamljenosti i udaljenosti. Radi se o Anjinoj autobiografskoj priči, ali u ovo doba kad smo svi nekako odvojeniji nego inače, mislimo da će se dosta ljudi moći povezati s njom.”, o inspiraciji iza pjesme ispričali su Anja i Luka.

pocket palma

Raznovrstan glazbeni ukus kreativnog dvojca utjecao je na svjež zvuk novog singla:

“Glazba je malo drugačija od onog što ste navikli čuti od pocket palme, nastala je dosta pod utjecajem Princea i Janet Jackson, ali i nešto novijih izvođača kao što su Duett i Yatte.”.

Pjesmu “daleki poljupci” prati i neodoljivi video spot snimljen u prekrasnom stanu u zagrebačkoj Radićevoj ulici, a koji je režirao talentirani fotograf i snimatelj Benjamin Strike:

“Ovo je drugi spot koji sam radio za pocket palmu i mogu reći da smo sad već jako dobro uigrani tim. Luka i Anja mi daju dosta odriješene ruke oko svega, pristanu na gotovo svaku ideju koje se sjetim i jako sam sretan što se uz njih i ja mogu razvijati kao redatelj spotova. Mislim da smo videom uspjeli dočarati temu pjesme; Anjinu osamljenost i vezu na daljinu.”

Anja i Luka puni su planova i ambicija, a otkrili su i što od njih možemo očekivati u bližoj budućnosti:

“Ovim singlom najavljujemo naš novi album koji bi trebao izaći na jesen. Album je u principu gotov, još ga malo dotjerujemo, ali svakako se možete veseliti svim nadolazećim pjesmama.”

 

Veliki intervju s pocket palmom pronađite ovdje. 

 

Foto: Benjamin Strike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.