parallax background

Pomrčina Sunca i Mladi Mjesec 6. siječnja

yoga za lice
Yoga za lice
2. siječnja 2019.
tjedni horoskop
Tjedni jyotish horoskop – odličan tjedan za poslovne aktivnosti
7. siječnja 2019.
 

U nedjelju 06. siječnja 2019. imamo mlad Mjesec i djelomičnu pomrčinu Sunca u Jarcu. Pomrčina Sunca u siječnju 2019. općenito je pozitivna zahvaljujući bliskoj usklađenosti s harmoničnom fiksnom zvijezdom Vega.

Ova masivna blijeda safirna zvijezda u Lyra konstelaciji, ima optimističan, velikodušan, kreativan i pjesnički utjecaj.

Pomrčina Sunca u siječnju 2019. u konjunkciji sa Saturnom daje ozbiljan i konzervativan utjecaj, ali korisni aspekt Neptuna olakšava raspoloženje. Ova pomrčina Sunca je izvrsna za početak ili rast poslovanja. Idealan je za kreativne, glazbene i umjetničke projekte te potiče dobročinstvo. S integritetom i dobrim namjerama, moguće je izgraditi svoj mali projekt u veliki posao.

 

Pomrčina Sunca – značenje

Pomrčina Sunca je poput uobičajenog mladog mjeseca gdje Mjesec prolazi između Zemlje i Sunca. Međutim, pomrčina Sunca snažnija je jer Mjesec zatamnjuje Sunce. Sunčeva pomrčina u siječnju 2019. je djelomična pomrčina Sunca pa će i veći dio Sunca i dalje biti vidljiv.

Mladi Mjesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak novog ciklusa. Novi utjecaj Mjeseca traje četiri tjedna, ali pomrčina Sunca traje oko šest mjeseci.

Najjači i najvažniji aspekt u astrologiji je konjunkcija Sunca i Mjeseca. To znači da su sve mogućnosti na stolu i možete s pravom staviti u prvi plan nove planove za budućnost. Vrijeme je za preispitivanje svojih starih navika i ponašanja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Ovo je idealno vrijeme za novi početak, stoga napišite svoje nove ciljeve na papiru, piše Astrology king. Pomrčina Sunca u siječnju 2019. godine će upotpuniti teme koje se nalaze u pomrčini 21. siječnja. Zajedno čine fazu pomračenja koje traje do pomrčine Sunca 2. srpnja 2019. godine.

 
 

Pomrčina Sunca, siječanj 2019. – Astrologija

Na 15 ° 25, pomrčina Sunca u Jarcu 6. siječnja 2019. leži između Saturna i Plutona. Srednja točka Saturna i Plutona na 16 ° 21 Jarca daje vrlo ozbiljan, mračan osjećaj pomrčini Sunca.

Međutim, najjači aspekt pomrčine je sekstil u Neptunu koji posvjetljuje raspoloženje. Ali najjači pojedinačni utjecaj na pomrčinu Sunca dolazi iz vrlo bliskog poravnanja s jednom od najsjajnijih zvijezda na nebu, masivnom fiksnom zvijezdom Vega.

 

Fiksna zvijezda Vega

Na 15 ° 33 znaka Jarca je fiksna zvijezda Vega, najsjajnija zvijezda u Harfi (konstelaciji Lyra) i najsjajnija fiksna zvijezda sjevernog neba. Ona daje pozitivan utjecaj i osobito je dobar predznak kada je u konjunkciji sa Suncem i iznad horizonta kao što je slučaj za vrijeme pomrčine. Daje pjesničku i skladnu prirodu, milosrđe, ljubaznost, idealnost, nadu i profinjenost. Ali Robson kaže da to čini i ljude ozbiljnima i suzdržanima, uzrokuje promjenljivost i čini ljude pretencioznima i obično lascivnima.

Ebertin je rekao: „Vega bi trebala dati umjetničke talente, posebno za glazbu i glumu, ali i za dobar život. Kod ekscentričnih umjetnika to može dovesti do razvratnog života.”

Vega vlada stražnjim dijelom desnog koljena u ljudskom tijelu. Povezana je s egom. Donosi ispunjenje kroz ego i može se smatrati muškim ponosom iz prošlog života koji se prenio u ovu inkarnaciju.

Dakle, Vega je pozitivna zvijezda, ali ima i neke štetne učinke. Prema Robsonu, kada se Sunce i Mjesec pridruže Vegi, to može učiniti ljude kritičnim, naglim, rezerviranim i nepopularnim. Ona daje prolazne počasti, neiskrene prijatelje, javnu sramotu, vjerojatno kroz krivotvorenje, gubitak, loše zdravlje, ali i uspjeh u poslu, utjecajan položaj i dobitak kroz anuitet ili mirovinu.

 
 

Aspekti pomrčine Sunca

Pomrčina Sunca u konjunkciji sa Saturnom daje ovoj pomrčini ozbiljnije prizvuke. To pojačava ozbiljan i trezveni utjecaj Vege općenito, te kritički, nagli, rezervirani i nepopularni utjecaj Vege. Međutim, Neptun ublažava hladnu i restriktivnu prirodu Saturna. Saturn daje disciplinu i strpljenje da ispuni vaše dužnosti i obveze. Možda ćete morati preuzeti dodatnu odgovornost ili djelovati kao mentor ili vodič.

To može biti vrijeme velikog zadovoljstva, postignuća, prepoznavanja i promocije. Mogli biste nekome djelovati kao stijena ili se možete osvrnuti na svoju stabilnost i mudrost. Možda će vam trebati strukture u vašem životu. To se može kretati od vašeg fizičkog doma do načina na koji organizirate dnevnu rutinu. Ovo je dobra pomrčina Sunca koja pojednostavljuje i unosi učinkovitost u vaš život.

Pomrčina Sunca u sekstilu s Neptunom pojačava skladni i poetički utjecaj Vege. Zbog toga je ova pomrčina izvrsna za glazbenike, umjetnike i glumce. Neptun će također povećati vašu osjetljivost i sposobnost čitanja ljudi i situacija. Donosi živopisne snove i poboljšava vaše intuitivne i psihičke sposobnosti.

Veća empatija i prijemčivost u vašim odnosima donijet će zajedničko neverbalno razumijevanje. Ovo je dobra pomrčina da izrazite svoju brižniju i osjetljiviju stranu služeći drugima. Na taj ćete način povećati vaše samopoštovanje i osobno zadovoljstvo. Grupne aktivnosti i duhovni rad kao što je meditacija donijet će inspirativne uvide, veće razumijevanje i zadovoljstvo.

Saturn u sekstilu s Neptunom donosi materijalnu dobit iz duhovnih potraga. Uz naporan rad i razuman, realističan pristup, vaš san se može ostvariti. Razumjet ćete vlastita ograničenja, ali ćete istovremeno biti optimistični. Pomrčina Sunca daje dublje razumijevanje vaših duhovnih ciljeva i razjašnjenje kako se uklapaju u širu sliku.

Pokazat ćete strpljenje i samodisciplinu bez poricanja sebe ili žrtvovanja. Također možete pomoći drugim ljudima da ostvare svoje snove, kroz praktičnu pomoć i kroz duhovnu podršku i ohrabrenje. Predanost i služenje drugima povećat će vašu duhovnu svijest i razumijevanje. Ovaj aspekt je također povezan s pronalaženjem ili izgradnjom vašeg doma iz snova.

 

Sažetak

Pomrčina Sunca 6. siječnja ima općenito pozitivan utjecaj zbog bliskog poravnanja sa sjajnom zvijezdom Vega. Pozitivan aspekt Neptuna povećava skladan i optimističan utjecaj ove zvijezde. Tako je pomrčina Sunca u siječnju 2019. idealna za pokretanje kreativnih, umjetničkih i glazbenih projekata.

Pomrčina Sunca u konjunkciji s fiksnom zvijezdom Vega također je dobar znak za pokretanje ili širenje poslovanja. Većina novih poslovnih pothvata ne uspijeva u prvoj godini, ali Saturn zajedno s pomrčinom Sunca i s Vegom poboljšava vaše izglede za dugoročni uspjeh. Veliko zadovoljstvo i ispunjenje, kao i financijska neovisnost su vjerojatni rezultati ako zauzmete ozbiljan, etički i moralni pristup svakom novom pothvatu.

Pomrčina Sunca između Saturna i Plutona znači ozbiljan posao, ali i veliki posao. Saturn u sekstilu s Neptunom potiče ovaj idealistički pristup i olakšava vam da pretvorite svoje snove u stvarnost.

 

Izvor: atma.hr

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.