Pomrčina Sunca u Lavu

Pomrčina Sunca i mladi Mjesec u Lavu 11. 08. 2018.
11. kolovoza 2018.
veganski objed
Brz, zdrav i veganski objed za ljetne vrućine
12. kolovoza 2018.
 

U subotu, 11. kolovoza između 10:02 do 13:30 na nebu će se odvijati pomrčina Sunca u znaku Lava (18. stupanj). Bit će to posljednji u nizu nebeskih događaja koji će ovo ljeto učiniti intenzivnim, drukčijim, za neke posebnim, a za neke prilično napornim.

 

6 planeta je retrogradno.

Retrogradni Mars se nalazi na nultom stupnju Vodenjaka što je stupanj posebnog značaja.

Merkur je u neposrednoj blizini pomrčine.

Jupiter u Škorpionu je u izazovnom aspektu s ‘pomrčinom’ i Merkurom.

No idemo redom.

Svi ti silni retrogradni planeti u vrijeme pomrčine Sunca (Merkur, Mars, Neptun, Saturn, Uran i Pluton) traže introspekciju i povlačenje unutar sebe kako bi se otkrila unutarnja istina.

Često gledamo u druge, u ono što se događa oko nas, a rijetko se zapitamo postoji li neki link između onoga što se manifestira u stvarnosti i nas samih. Ima, vjerujte mi. Sve ono što mislimo, u što smo uvjereni – stvara za nas. Naše emocije. Naša djela, sve to ima stvaralački moment.

Taj intenzitet retrogradnih planeta može dovesti do zbunjenosti, umora, do kvarova nekih predmeta, pa i do smanjene potrebe za aktivnošću. I sve je to u redu. Popravite pokvareno. Odmorite se. Planirajte, ali pričekajte još neko vrijeme s odlukama. Promatrajte što se događa.

 
 

Sunce u Lavu traži da pronađemo sebe u onome što volimo raditi. Da pronađemo put svog srca. Ako ga ignoriramo, dolaze iskustva koja će nas probuditi, natjerati nas da progledamo. Nekad to može biti osjećaj težine i ispraznosti u kojem shvaćate da radite posao koji ne volite. Nekad može doći do nezadovoljstva i velikih otkrića na ljubavnom planu.

Pomrčina Sunca ujedno je i mladi Mjesec – simbol kraja i novog početka. I dobro je još jednom napomenuti da eklipse imaju rok trajanja oko 6 mjeseci.

Retrogradni Mars se nalazi na nultom stupnju Vodenjaka. Pokušajte se prisjetiti je li se nešto važno događalo u vašem životu oko 17. i 18. svibnja ove godine. Kao da se nešto vraća na početak kako bi se ponovno ispitalo i revidiralo. Djelovanje i odlučivanje su usporeni, traži se više slobode za disanje i više slobodnog prostora kako bi se shvatilo kuda i kako dalje.

Neposredna blizina Merkura i pomrčine Sunca stavlja misli, rasprave, riječi, pregovore, putovanja i komunikacije u prvi plan. Pazite što govorite, razmislite prije nego što izgovorite. Važno je slušati i čuti, osobito u pregovorima i sporovima. U brzini i nesmotrenosti izmaknu nam važne informacije. Moguće su neke komplikacije tijekom putovanja.

 

Nekad retrogradni Merkur donosi nemir i nervozu, osjećaj da gubimo vrijeme ili da ga nemamo dovoljno. Moguće je da čujete ili vidite osobu iz prošlosti, da vam se javi netko s kim niste godinama razgovarali.

Jupiter u izazovnom aspektu sa Suncem, Mjesecom i Merkurom može dovesti do pretjerivanja, preuveličavanja, do gubitaka koji proizlaze iz ponosa i ega, kao i iz lakomislenosti i kockanja sa sudbinom. Obećajte samo ono što možete ispuniti, poštujte propise, budite svjesni granica vlastitih dosega.

Ovu će pomrčinu najviše osjetiti Lavovi, Vodenjaci, Škorpioni i Bikovi.

I znajte da je sve što se vam se događa tu za vas i radi vas. Kako to onda ne prihvatiti…

 

Autor: Julijana Oremović, Izvor: atma.hr

 

Foto: Pixabay, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.