parallax background

Za ove pomrčine Mjeseca stvari dovodimo kraju

pomrčina mjeseca
Kako najbolje iskoristiti pomrčinu Mjeseca 21.1.2019.
21. siječnja 2019.
Buđenje iz zimskog sna
23. siječnja 2019.
 

Tijekom ranih jutarnjih sati, nešto iza 6 sati ujutro, u ponedjeljak 21.1., očekuje nas potpuna pomrčina Mjeseca.

 

Osim što je riječ o potpunoj pomrčini Mjeseca, kao i o tzv. Supermjesecu jer će se Mjesec nalaziti blizu Zemlje, pa će se doimati veći i sjajni, ova je pomrčina zanimljiva još po nečemu.

Kao prvo s njom završava ciklus pomrčina na relaciji Lav/Vodenjak koji je započeo u veljači 2017.. Dobro je razmisliti o promjenama koje su započele tijekom tog razdoblja.

S čim ste se suočavali? Što vam je najviše zaokupljalo pažnju unatrag 2 godine? S ovom pomrčinom imamo priliku zatvoriti taj ciklus, donijeti neke odluke, shvatiti gdje smo danas u odnosu na iskustva koja smo proživjeli i što su nas ona naučila.

Dobro je znati da pomrčina nema isključivo trenutan učinak, već da ona pokreće promjene koje traju i do šest mjeseci, sve do iduće pomrčine.

Vjerojatno već znate da su one energetski jako nabijeni fenomeni, veliki čistači našeg života. S njima neke stvari dovodimo svom kraju i tu često nema milosti. One jesu simbol kraja, zatvaranja jednog poglavlja, ali i početak novog.

 

Pomrčina koja je pred nama je specifična po tome što se odvija na početnom stupnju znaka, a početni stupanj je simbol novog ciklusa. Kao da stojimo pred vratima iza kojih nas čekaju neka nova iskustva i koja želimo otvoriti, no prije toga se nakratko osvrćemo unatrag i oslobađamo nekih utega koji nam to onemogućuju. Pravo je vrijeme je čišćenje nereda koji vučemo za sobom.

Sunce je na nultom stupnju Vodenjaka, a pomrčina se odvija nasuprot, na nultom stupnju Lava. Područje Lava simbolizira naša ljubavna htijenja, ono što volimo, mjesto gdje se kreativno izražavamo, odnos s djecom, s prijateljima.

Na tim područjima možemo očekivati neke od promjena, iako najpouzdaniji je kriterij očitovanja pomrčine u odnosu na mjesto na kojem ona pada u vašem osobnom horoskopu.

Uran izaziva i Sunce i Mjesec. Emotivno vrlo turbulentne okolnosti. Nešto naglo i neočekivano bi se moglo odviti, možda susret kojem se ne nadate ili pak prekid odnosa.

Odbijamo od sebe ono što nas ugrožava, težimo se osloboditi okova koji nas sputavaju, no sada odluke mogu biti nagle i nepromišljene, osjećamo se kao da smo izbačeni iz orbite. Neki emocionalni tereti sada teže biti smaknuti, želimo opet disati punim plućima.

Uran uvijek simbolizira nešto novo, neočekivano, progres, budućnost, nemir, stoga je teško za očekivati da ćemo uspjeti zadržati nadolazeće promjene.

No unatoč svemu, dobro je biti promišljen. Ne slati drugima poruku – ne trebaš mi, odgurnuti ih od sebe, ukoliko u to nismo sigurni. Ne ulaziti naglo u nova osjećajna iskustva iz inata ili nekog drugog pogrešnog razloga.

 

Nemojte djelovati iz ega i iz povrijeđenog ponosa.

No budite hrabri i odvažni u namjeri da poboljšate svoj život, bez obzira na ishod.

Venera je u kvadratu s Neptunom, pa nećemo biti objektivni i realni kad su posrijedi ljubavne procjene. Vodi nas zanos, želja, no što smo više pod utjecajem emocija, to bi mogli biti dalje od stvarnosti.

Venera i Neptun u izazovnom aspektu mogu ukazivati i na neutemeljeni idealizam, razočaranja, osjećaj krivnje, pa i na izdaju.

Stoga ova pomrčina može biti vrlo žestoka po pitanju osjećaja, ljubavnog života i odnosa s onima koje volimo, ali ne isključivo i nužno na način da nas odvede kraju veze, već da nam pokaže koji to dijelovi odnosa nisu u funkciji i ima li prostora za njih popravak i oporavak.


 

Autor: Julijana Oremović, Izvor: atma.hr


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.