ljubav

(pro)budi se – „Jedino u snovima i u ljubavi nema nemogućeg“

 

Sigurno ste čuli da ponedjeljak traži više. Već znate da se mi volimo igrati s okretanjem perspektive i gledanjem stvari iz drugog kuta pa smo i taj zahtjevni ponedjeljak odlučili pretvoriti u novu #budidobro rubriku – (pro)budi se.

Ponedjeljkom vam želimo dati više motivacije i inspiracije da probudite svoju svjesnost, svoju prisutnost, svoju kreativnost, svoju moć i da bezuvjetno zavolite sebe. Dijelit ćemo 7 poruka za svaki dan u tjednu na koje možete meditirati, vizualizirati ili manifestirati svoju novu realnost.

Odbacite granice uma, jer postojanje nema granice. Oni koji pristaju na ograničenja žive male živote – mala im je radost, male su ima ekstaze, mala je njihova tišina, malo im je biće.

Zapamtite da smo svi rođeni kao lavovi, ali društvo je to koje nas prilagođava i stavlja u okvire ovaca. Društvo hoće robove, a ne ljude koji su predani slobodi. Društvo želi robove, jer sve što društvo ima zahtjeva poslušnost.

Zato (pro)budi se!

ljubav

Veljača je tradicionalno mjesec ljubavi, a danas se obilježava i Valentinovo – dan zaljubljenih.

Prvi i temeljni odnos koji stvaramo je onaj sa sobom. Kako bismo bili psihički stabilna i emotivno zrela osoba, koja zna postaviti osobne granice, moramo voljeti sebe. Tek tada smo spremni za zreli odnos. Ako niste osoba u potpunosti svjesna sebe, radite na tome da spoznate vlastitu vrijednost, doslovno naučite da ste vrijedni ljubavi. Nemojte tražiti partnera da vas ispuni. Osvijestite da ste vi već sada cjelovito biće.

Sliku i viziju idealnog partnera odmah spalite. Nema takve osobe na svijetu. Nema osobe koja vas neće razočarati ako ju tražite iz svojih očekivanja, uvjerenja, ideala… Iz bilo kakvih vezivanja koja temelj imaju u fantazijama uma nastaju jedino tenzije i sukobi te u konačnici ili nesretan život ili rastanak.

(pro)BUDI se – 7 citata za budan i svjestan tjedan

Dvije stvari se ne mogu sakriti: ljubav i planina! Arapska poslovica

Nije tvoj zadatak tražiti ljubav, već pronaći sve barijere unutar sebe koje si izgradio da se obraniš od nje. Rumi

Jedino u snovima i u ljubavi nema nemogućeg. Janus Arony

Ljubav je besmrtno i beskonačno žarište u nama, koje ništa ne može ograničiti i ništa ugasiti. Victor Hugo

Ljubav se hrani nadanjem. Lao Ce

Ljubav nikad ništa ne zahtijeva, već samo daje. Ljubav samo pati, nikada se ne kaje i nikada se ne sveti. Mahatma Ghandi

Ljudsko srce je poput noćne ptice. Tiho čeka nešto, a kad dođe vrijeme, leti ravno prema tome. Haruki Murakami

 

Foto: Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.