parallax background

SVJESNIja NJEŽNIja – program za upoznavanje svjesnosti i nježno buđenje tijela, duše i potencijala

luna džidić
Luna Džidić: Priroda nam omogućuje da se vratimo u osjećaj protočnosti i lakoće
20. prosinca 2021.
permakultura
BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Veliki paket permakulturnog sjemena
21. prosinca 2021.

 

U našem svijetu danas NE RADITI NIŠTA i uzeti vrijeme za sebe, otvoriti se i suočiti, doslovno znači ponovno konzumirati nešto van sebe. Nešto kupiti, nekamo otići ili nešto pogledati i naučiti. Znači fizički i psihički napor, a nekima od nas, ženama koje ne smiju i ne znaju predahnuti i odmoriti, uroniti u sebe i pronaći sigurnost i odmor u tom trenutku kada nam je potrebno, znači izluđujuć i napet život konstantne brige.

Valuta kojom plaćamo uvijek je podijeljena na dvije strane. Plaćamo novcem koji je nadomjestiv ili plaćamo svojim zdravljem, energijom, odnosima i svojim životom koji prolazi pokraj nas dok odgađamo.

Korana je učiteljica Kundalinija i Ashtange, zvukoterapeut Peter Hess zvukoterapije (I.stupanj), a njena misija je stvoriti nešto intuitivno i poticajno za žensku nježnost i svjesnost. Uskoro kreće njen program Svjesnija Nježnija, o kojem više možete pročitati ovdje.

svjesnija nježnija

Sama Korana za program Svjesnija Nježnija kaže kako je zamišljen kao vodič kroz transformaciju, kao spiritualni i mentalni putokaz te kroz yogu tjelesna prekretnica za ženu. Nastala je iz želje da žena spozna svoju istinsku vrijednost u ovom svijetu konstantne borbe koja za nju znači sve protivno njezinoj prirodi.

„Maknuti terete i ruksake koje smo si nametnule i koji su nam nametnuti što patrijarhatom, što od nasljedstva i načina na koji smo odgajane, postalo je gotovo nemoguće i naše tijelo i emocionalno stanje postalo je zabrinjavajuće. Konstantno pokušavamo pronaći rješenja i pomagati si inputima izvana, a najmanje se oslanjamo ili ne umijemo kako se osloniti na ono najvažnije i najmoćnije – SEBE.

“Kreirala sam program SVJESNIja, NJEŽNIja namijenjen ženama kako bih im omogućila da prođu kroz prirodan, osviješten, zaokružen i kompletan proces u kojem su vođene, viđene i podržane. Fizički, mentalno, duhovno, ali u njihovu tempu i po njihovoj mjeri i unutrašnjosti.

Spojiti odmicanje od svakodnevice s dovoljno nježnom, a djelotvornom praksom, uz meditacije, vožene vježbe i tehnike bio je predivan izazov, jer na tako nešto nisam naišla na našem jeziku.

Zamislila sam ga kao proces samospoznaje i kada sam ga kreirala razmišljala sam što jedna žena treba, jednostavno, u srži, u dubini…..kako svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći Njoj da se zaljubi u Sebe i svoje istinsko žensko znanje, mudrost, da povjeruje svojem unutarnjem ja, donosi odluke u skladu s njim jer sve ostalo što ne ide iz istinske ženine unutrašnjosti često je bolno i mučno.

Ponekad nam je dovoljna jedna rečenica, jedna poticajna i podržavajuća zajednica koja zaista u ovoj energiji i obliku može učiniti puno za nas.
Ovaj je program stoga namijenjen ženi koja osjeća svoju vrijednost i spremna je preuzeti odgovornost za sebe i dati si priliku i osvijestiti važnost svojih velikih DA.

Ovaj program namijenjen je ženi koja čuje poziv iz srca:

“Namijenjena si za nešto veliko i važno, važna si, vrijedna si, viđena i voljena.”

Upravo na sve ove teme kreirala sam i vođene meditacije kao podršku u programu.

Iako možda često upadamo u zamku kako ćemo se za sebe pobrinuti kad budemo imale više vremena, novca, koncentracije, kada budemo odmornije, spremnije…ili kada djeca odrastu, prava je istina da je to samo dio naše unutrašnje samosabotaže koja nas koči u ostvarenju punog potencijala.

Pitanja koja si postavljamo potrebno je postaviti iznutra i pričekati jasan odgovor umjesto tražiti razloge izvana. Za RAST je potrebno vrijeme u kojem si u miru, u kojem osluškuješ kako rasteš, u kojem se njeguješ, voliš, razumiješ, grliš, opraštaš si i prihvaćaš se, koje služi da samo budeš i promatraš, koje te uči da budeš samostalna i da uživaš u čistom bivanju.

Ako se prepoznaješ: želim osvijestiti unutarnje vodstvo, nježnost i svijest o donošenju odluka za svoj život u skladu sa svojom prirodom, zacijeliti i otvoriti se, odmoriti se kada mi je to potrebno i kad to želim, nahraniti se i osnažiti mirnim mislima, želim se osloboditi tereta koji me ograničava, imam osjećaj da nemam vremena da se posvetim sebi i onome što me veseli, osjećam strah od neizvjesnosti, želim osjetiti plodnost na svim poljima, izostaje mi podrška koju trebam od sebe…

Dobrodošla u ovaj mali krug iscjeljenja gdje svjesne intimnosti jedna drugoj čuvamo prostor.“ – Korana

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.