parallax background

Proljeće dolazi u veljači

Što nam donosi pun mjesec u Blizancima
prosinac 14, 2016
pomrčina sunca u ribama
Pomrčina sunca: raskrinkavanje iluzije
veljača 26, 2017
 

28. siječnja Mars ulazi u Ovna, a 4. veljače u ovaj će znak ući i Venera. S obzirom na temeljnu simboliku ovih planeta, a koja je vezana uz energiju volje i nagon za životom (Mars) te energiju voljenja i uživanja (Venera) kao i na činjenicu da je Mars u Ovnu u svom sjedištu, a Venera u znaku svog izgona, veljača bi mogla biti jako „topao“ mjesec, gotovo proljetni.

Dakako da će se Ovnovi i ostali znakovi elementa vatre, plus Vaga, kao znak suprotan Ovnu, probuditi nešto ranije, kako u smislu želje za akcijom, tako i u odnosu na romantično-uživalačke situacije, osobito Ovnovi i vi s ascedentom u ovom znaku.

Želje za promjenom, nemir i nestrpljivost te situacije u kojima vas kao grom s neba može pogoditi ljubavna strelica, jer ne zaboravimo, u znaku Ovna je i planet Uran, planet nepredvidljivosti i naglih i neočekivanih promjena pa se čini kako biste ožujak mogli dočekati već temeljito probuđeni i u nekim novim životnim okolnostima, koje do prije koji mjesec niste mogli ni zamisliti.

26. veljače je i mlad Mjesec u Ribama, ujedno i djelomična pomrčina Sunca, zbog blizine mjesečevih čvorova. Svaki mlad Mjesec, a osobito „ojačan“ pomrčinom Sunca, donosi vrijeme za nove početke i sjeme je za velike promjene, osobne, ali i kolektivne.

Ova će pomrčina istina „sjesti“ na Neptuna pa bi se moglo činiti kao da se san i java miješaju, ljudi bi mogli podleći iluzijama ili pod svaku cijenu nastojati zadržati iluziju onog poznatog, iluzorno, pri tome održavajući osjećaj sigurnosti. Čini se kako je došlo vrijeme da se s iluzija napokon skine veo nečeg stvarnog ili vrijednog. Sigurnog ili korisnog. Bile to emocije u odnosu na nekoga, lažna i iluzorna uvjerenja, koja su mnoge sprječavala da vide jasno sliku nekih osobnih ili kolektivnih događaja. U svakom slučaju vrijeme je za buđenje. U snu. Jer svako će daljnje spavanje nositi sa sobom sve veće i veće – more. Sve teže će se nalaziti smisao u naizglednom besmislu. I bit će se sve teže i teže – probuditi se.

Ne odgađajte i ne bojte se. Ništa nam nikad neće doći samo od sebe izvana, ako to isto nismo mi sami - u punini naše želje i osjećaja.

 

Za one koji su se svjesno već proširili onkraj mnogih iluzija, koje su u ovoj simulaciji realnosti prikazane kao stvarnost nad kojom je nemoguće imati utjecaj, znaju kako je vrijeme od pomrčine idealno za svjesno kreiranje željenih iluzija koje nose iskustvo veći spoznaja. Osjećaj spojenosti s Kreacijom nekima bi mogao postati toliko jasan, gotovo opipljiv doživljaj. I emocionalno i fizički. Gotovo će biti divno biti stvaran u ovom nestvarnom svijetu.

Od 4. ožujka Venera kreće retrogradno kroz Ovna natrag u Ribe u koje stiže 3. travnja da bi se iznova nakon što 15. travnja ponovno krene direktno vratila u Ovna 29. travnja, u kojem ostaje sve do 6. lipnja. Travanjska „riblja Venera“ dat će svojevrsni predah u energiji pojačane strasti, koja traje veljaču i ožujak te iznova u svibnju i vratiti nas na neke emocionalne teme iz siječnja. Što volite? Krenite ususret tome, bez oklijevanja, straha i zadrške. „Znakovi na putu“ više puta će vas podsjetiti i vratiti na to. Ne odgađajte i ne bojte se. Ništa nam nikad neće doći samo od sebe izvana, ako to isto nismo mi sami - u punini naše želje i osjećaja.

5. travnja Saturn iznova kreće retrogradno kroz Strijelca sve do 25. kolovoza. Strijelci treće dekade (rođeni od 10. do 21. prosinca) imat će finalni čin vlastitog osobnog „velikog spremanja“. Ovog puta bez ignoriranja i guranja pod tepih. Jer će dobiti ukor. Ili crveni karton. Pa će nešto opet morati ispočetka. Bez varanja. Ili samozavaravanja. Tema je odgovornost. U svakom smislu i na raznim životnim područjima.

21. kolovoza odigrat će se i druga godišnja pomrčina Sunca, na zadnjim stupnjevima znaka Lava i ona predstavlja drugi godišnji okidač promjena. Globalno, kako ova pomrčina zahvaća cijelu Ameriku, ostaje za vidjeti kakve krupne promjene nosi i kojem će to velikom „kralju“ „pasti glava“.

Nama je važno da nam naša ostane na mjestu. I u međuvremenu da iz nje izbacimo sve ono što tamo ne pripada. Jednostavno zato jer – nije naše i ne koristi nam. A troši „radnu memoriju“ i zauzima veliki prostor one druge, koja bi trebala biti oslobođena nepripadajućih sadržaja, tuđih uvjerenja i kolektivnih uprogramiranih „istina“ koje će se sve više pokazivati kao bug-ovi raznoraznih zabluda zbog kojih nam svijet postaje sve manje drago mjesto.

A to se ne bi smjelo dogoditi. Nismo ovdje kako bismo se borili sa svijetom ili ga se bojali. Ovdje smo da bismo ga zajedno transformirali na način da promijenimo sebe u nekog tko se ne boji. Tko voli. I tko u svakom trenutku želi biti bolji. Sam sebi. A onda će i svima drugima. E, to ćete imati priliku demonstrirati sebi već u veljači. Veselite se toj prilici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.