pun mjesec u biku

Pun Mjesec u Biku 12.11. poklanja jer ima svega za dati

 

„Prvo skočite s litice, a krila stvorite na putu do dolje.“ – Ray Bradbury

Pročitajmo ovu rečenicu još jednom. Dobro. Određeno olakšanje je tu. Mjesec prelazi preko Urana pa u utorak na 20. stupnju Bika opozicionira čarobni duo u Škorpionu.

Za sve nas koji smo se mučili već mjesecima, evo malo utjehe za čula. I stvarno slobodan pad u život i dalje traje, ali dočekuju nas udobni jastuci.

Sada idemo na mekano. I mnogo se posla napravilo. Destrukcija je nečemu služila. U proteklom periodu vidjeli smo što znači imati višak i kako ga se rješavati. Sječa knezova nije nikad laka ni kada siječete, a još teža kada ste knez. Ali, na razrušenom i spaljenom mora se nešto i podići.

Ovaj Mjesec diže moral. Pun Mjesec u Biku kaže ‘daj mi svega, svega što si zaboravio uzeti’. Trenutke u kojima si se iscrpljivao, lomio, davao sve više i više bez poštede sada zamijeni nakratko nekim zadovoljstvom srca, trbuha, oka.

Nikad odmor i predah nisu tako nestrpljivo čekani.

pun mjesec u biku

S mladim Mjesecom u Škorpionu kao prioritet se pojavila tema moći i tema se nastavlja, naravno. Ali Mjesec na suprotnoj strani od Sunca u Škorpionu kaže: „Mnogo si srušio da bi ostao gol u svojoj nemoći i shvatio da ti ništa i ne treba, sada osjeti vlastitu vrijednost s nekim konkretnim potezom u smjeru izgradnje. Nečeg svog, solidnog, živog, jakog. Ono što nije dobro za tebe treba otići, ali što ćemo s onim što je dobro i potrebno? Kada je vrijeme da posadimo taj cvijet?“

Sada kuhajte, pjevajte, slikajte, ludujte u svojoj kreativnosti.

Dajte egzaltiranom Mjesecu povod da slavi na vama.

Zaljubite se kao nikada. Kao da se to može namjestiti.

I ne traži se da se išta glumi. Da se sada glumi neka sreća, jer Mjesec u Biku ne glumi sreću. On je osjeća.

I baš sad, kao i svaki put kad se dogodi pun Mjesec, vrijeme je da nešto ode, završi, da se na nešto stavi točka.

Pored redovnog punog Mjeseca koji imamo svakih 28 dana, događa se i jedna specijalno zanimljiva pojava na nebu. Merkur je retrogradan i dolazi unazad u pomrčinu sa Suncem, noseći informacije koje je pokupio.

Narednih dana sljeduju nam velika otkrivanja, izjašnjavanja, jasnost u govoru, jasnost u pokazivanju povrede.

Bol se sad probija do usana i kod onih najtvrđih. Slušajte ljude oko sebe. Osim toga što žele biti jaki u svojim borbama i pokazati kako su veliki u nadilaženju svega što im život donosi, oni nose i jedan teret iz prošlosti koji pritišće sve mišiće kičme.

I riječi „prebrodio/la sam“ posoljene su dubokom tugom i umorom, a oni vape da se čuju. Da se sasluša bol. Da se pronikne u ono što je očigledno, ali nije rečeno.

Za sve one koji nemaju hrabrosti dijeliti s drugima svoj koktel tuge i umora, relativno pomiješan s razočarenjem i ranjenim srcem, poslušajte savjet: sve što se ovih dana kaže, odlazi s duše ako se izgovori u iskrenosti.

pun mjesec u biku

Kažite jasno da volite, da ne volite, da mrzite, da ne možete oprostiti, ali želite, da ste kruti, ali da hoćete mekano, samo recite!

Oni koji se sada vraćaju s ratišta ljubavne povijesti nose okove teških odluka i ne osuđujte ljude samo, eto, što su vas nekad povrijedili. To ne znači da se treba išta opravdavati ili tolerirati. To znači da se od onoga što nije u okviru vaših moralnih, emotivnih, filozofskih načela okrenete na peti i skoncentrirate na otpuštanje sve te gorčine, mržnje i boli, a ne na moraliziranje i osudu.

Mjesec u Biku poklanja jer ima. A ima tu svega. Ima i ljubavi prema sebi, ima i zimnice, ima i lijepih sjećanja, duboko zapamćenih mirisa, ima i oprosta, ima i činjenice da u sebi nosimo ogromno bogatstvo koje se ne da potrošiti. Ali daje samo onaj koji ima. A imati ne može onaj koji ne daje sebi. Onaj koji od svojih usta otkida da da iz osjećaja krivnje i straha.

I neće pomoći priča da želimo dirati kosture iz ormara, ne damo se grliti s hladnim i bolnim uspomenama, nego stvaramo nov život u živom mesu koje živi samo u iskrenom stisku, zagrljaju i dahu sadašnjeg trenutka. Postoje živi ljudi koji traže da se zagrle, poljube, koji traže čist zanos vođenja ljubavi u ekstazi i sad se traži napuštanje emotivne nekrofilije pod svaku cijenu.

Sve to kao priprema za predivni i preludi mlad Mjesec u Strijelcu koji dolazi na usku konjunkciju Venere i Jupitera na rubu ovog znaka i vraća vjeru u ljubav na višoj razini, ali da bi shvatili duboku filozofiju ljubavi, moramo je osjetiti u njenim najprizemnijim manifestacijama. Mora se pokazati kao postojeća.

I Bik sve što ne može opipati ne cijeni posebno. I što je to drugo nego upozorenje na onog hladnog kostura kojeg još oživljavamo, a on leži nepomičan i ležat će…

Ako ne gradite svoje snove netko će vas već upregnuti da gradite njegove…

 

Izvor: atma

Foto: Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.