Pun Mjesec u Djevici ostvaruje snove

jyotish
Tjedni jyotish horoskop – naglasak na odnos s drugim ljudima
18. veljače 2019.
glazba
Kad ste zadnji put kupili glazbu na nekom nosaču zvuka?
19. veljače 2019.
 

U utorak, 19. veljače očekuje nas pun Mjesec, i to najveći ove godine jer će biti najbliži zemlji. Taj Supermjesec dogodit će se u 16 sati i 33 minute, a njegova astrološka posebnost bit će ponajviše u tome što će se odvijati na prvom stupnju Djevice. Dakle slična situacija kao i u siječnju kada smo imali Uštap na prvom stupnju Lava.

 

Očito je ova godina započela s porukom – vrijeme je da zatvorite neka stara poglavlja života, idemo prema nečem novom, postavite cilj, isplanirajte putovanje i krenimo lagano!

Pun Mjesec na početnom stupnju Djevice usmjerava našu pozornost na to kako uređujemo, planiramo svoju svakodnevicu, koliko i kako pazimo na svoje zdravlje, na koji način pristupamo poslu i ispunjenju poslovnih obaveza.

I dok nasuprotno postavljeno Sunce na početnom stupnju Riba mašta, sanjari, plovi nekim privatnim svjetovima koje ne želi podijeliti s drugima, Mjesec u Djevici spušta te fantazije na zemlju i pita nas – je li to stvarno, je li to moguće?

Taj snoviti, iluzorni, uspavani svijet Riba bit će podcrtan bliskim kontaktom Merkura i Neptuna.

Imamo viziju, ideju – kako ju ostvariti?

Predosjećamo nešto – je li to intuicija ili govor straha? Što vam govori vaš osjećaj u trbuhu?

 
 

Jesmo li iskreni ili zavaravamo sami sebe, potom i druge?

Kuda plove naše misli i treba li im čvršća struktura?

Utemeljenost i prizemljenost osnažit će Mars u Biku, potom i Venera koja će se naći između Saturna i Plutona, što je vrlo zanimljiv astrološki spoj.

Kao da je zarobljena između straha i strasti. Između prošlosti i neizvjesnosti onoga što dolazi. Taj spoj je vrlo intenzivan i transformacijski, pa mnogima u idućem razdoblju može donijeti krupne promjene na polju ljubavi ili u načinu na koji doživljavamo svoj odnos.

Ovaj Uštap u Djevici osim što će imati poriv spustiti nas iz svijeta snova u praktični život, poziva nas da uspostavimo zdravu ravnotežu između potrebe za odmakom od opterećenja i odgovornosti prema pristiglim obavezama. Potaknut će nas da nešto organiziramo, uvedemo više reda i jasnoće u naše aktivnosti i uredimo ono što je kaotično i raspršeno.

 

No pazite da se ne izgubite u detaljima, da previše pažnje ne posvetite sitnicama koje će biti izvor stresa i zabrinutosti. Pokušajte ono što se događa sagledati iz više perspektive, dobiti cijelu sliku, odmaknuti fokus s onoga što ne funkcionira, na ono što je dobro i pozitivno, jer iz tog mjesta možemo kvalitetnije krenuti u akciju.

I svaki pun Mjesec je prilika za okončamo jedno poglavlje svog života. Podvučemo crtu iza onoga što je bilo, izvučemo neke pouke.

A možda je sada je vrijeme da se okrenemo sebi, vlastitom zdravlju i prilici da organiziramo svakodnevicu na način da nam bude saveznik, a ne neprijatelj.

 

Autor: Julijana Oremović; Izvor: atma.hr

 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.