Pun Mjesec u Ovnu

svemir
Tjedni horoskop od 24.9.-30.9.
24. rujna 2018.
Najava radionice Nikole Žuvele: 4 kvadranta
27. rujna 2018.
 

U utorak 25.09. u 03 sata i 54 minute očekuje nas jedan od emocionalno najzahtjevnijih Uštapa u ovoj godini. Odvija se u znaku Ovna (ja), a nasuprot stoje Sunce i Merkur u znaku Vage (odnosi, brak).

 

Jedan kraj i sjeme novog početka

Jedna od glavnih tema bit će naše potrebe u odnosima s drugima. Jesu li zadovoljene?

Postoje li neke neriješeni problemi iz prošlosti koji dolaze na suočavanje?

Uštap će pratiti brojni aspekti i vrijedno ih je promotriti pojedinačno. Pa idemo ispočetka.

Kao prvo pun Mjesec odvijat će se neposredno u blizini Kirona.

Kiron ima posebno značenje u astrologiji jer njegova pozicija redovito ukazuje na bolna i ranjiva mjesta koje je dobro iscijeliti i osnažiti. Teme ovog aspekta mogu biti nerazjašnjen odnos s majkom, majčinska uloga općenito. Osjećajna ranjivost, strah od intimnosti, nalet suza ili tuge pokazat će nam gdje smo slabi što je to što nas opterećuje i tišti te kako možemo osloboditi svoje emocije kako bismo živjeli zdraviji život.

Neki događaji mogu potaknuti i taloge boli iz prošlosti koji nisu do kraja isplakani i razriješeni.

Sunce i Merkur u blizini donose nove vijesti i informacije. Sve bi moglo početi kroz razgovor, susret, komunikaciju – putem njih se otvaraju vrata koja su dugo zatvorena. Vrijeme je da pustite iz sebe ono što toliko grčevito držite. Ključni okidači mogu biti prijatelji, dijete, kolega s posla ili partner.

Mjesec će biti u opoziciji s Merkurom, pa puno razmišljamo i analiziramo osjećaje, no vrlo lako možemo zaglaviti u iracionalnim postupcima i odlukama. Riječi mogu taknuti u osjetljivo mjesto i izazvati erupciju osjećaja.

U sve će se uplesti i Saturn. Naime ovaj Uštap bit će popraćen napetim aspektom koji se zove T kvadrat koji će u ovom slučaju uključivati Mjesec, Kiron, Sunce i Merkur. Sve je izvan ravnoteže. Napeti aspekti su uvijek poziv na akciju i razrješenje. Oni nemilosrdno ukazuju na ono što ne funkcionira i s čim se sada moramo suočiti.

 
 

Upliv Saturna proširuje temu ovog Uštapa

Gdje je Saturn redovito je riječ o sudbinskim lekcijama. Riječ je o onome što ne možemo izbjeći. Možda moramo pogledati unatrag, arhivirati neke događaje iz prošlosti, staviti ih na svoje mjesto, donijeti odluku jer to je jedini način da krenemo prema naprijed. Pod njegovim utjecajem pojavljuju se i blokade, strahovi, ograničenja pitanja što ako… No potrebno je kretati se unatoč tome.. Sada je pravi trenutak za prevladavanje inhibicija, osjećaja manje vrijednosti, kompleksa da ne znamo, ne možemo ili da nismo dorasli situaciji. Ne dajte onom kritički raspoloženom glasu u vašoj glavi da vas obeshrabri.

Možda ćete morati otići još dalje u prošlosti, preispitati svoj odnos s ocem ili majkom. Tu stoje neka razrješenja. Jer dok god živi neka trauma u vama koja je vezana uz vaše djetinjstvo i odnos s roditeljima postoji mogućnost da nećete moći biti posve funkcionalni u svom životu, sretni s partnerom, mirni u obitelji, efikasni na poslu i dobri prema samima sebi.

Ako nedavno prolazite kroz fazu ljubavne boli, odnosno rastanka od osobe s kojom ste bili povezani, iskoristite ovaj Uštap kako biste dobili odgovore na svoja pitanja i shvatili što se zapravo dogodilo. Nastojte shvatiti da se krivnja često javlja nakon prekida. Dopustite si osjećati sve što osjećate, no nemojte optuživati sebe. U svakom odnosu sudjeluju dvije osobe i odgovornost je podijeljena.

Možda ćete se ovih dana osjećati usamljeno, bez obzira na ljude koji vas okružuju. Možda ćete shvatiti da imate prevelika očekivanja od jednog odnosa ili situacije. A lako je moguće i da se suočite s pravim stanjem stvari. Ne možete više gurati glavu pod jastuk i praviti se da se ništa ne događa.

Ima i puno poticajnih aspekata koji nam nude rješenje problema koji će nas tištiti. Sunce i Merkur bit će u pozitivnom aspektu s Marsom. Ohrabreni smo krenuti u akciju, učiniti sve što je potrebno da bismo samima sebi pomogli.

Saturn i Uran omogućuju nam da renoviramo, izliječimo i obnovimo ono što je uništeno ili što je izgubilo vrijednost. Daju nam snagu da shvatimo kako je ponekad potrebno napustiti ono što nas boli kako bismo mogli krenuti u bolji život. Polako iz dana u dan.

Ovaj će Uštap biti posebno značajan za Vage, Ovnove, Rakove i Jarce, osobito za one rođene početkom vladavine znaka. Značajna iskustva imat će i Djevice te Blizanci.

 

Važno razdoblje za inventuru odnosa

Sve što nam se događa tu je za naše dobro pa i onda kada nam se čini da se sve raspada i da se za ništa čvrsto nemamo što uloviti.

Raspada se bezvrijedno, da bi mogli graditi novu vrijednost.

I pratite događaje koji će se odvijati u narednih mjesec dana. Ovo je dosta važno razdoblje za reviziju vaših odnosa, za otpuštanje, za opraštanje i mirenje s onim što jest.

I budite dobri prema sebi. I onda kada ste tužni, kada pogriješite, kada ne znate. Poštujte svoje mogućnosti i ograničenja. Savršenstvo i bezgrešnost ne postoje. Ljudi smo.

 

Autor: Julijana Oremović, Izvor: atma.hr

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.