parallax background

Radionica sistemskih konstelacija 14. rujna 2019.

biljni maslaci
3 najčešće korištena biljna maslaca u prirodnoj kozmetici
6. rujna 2019.
Jednostavni recepti: zdrava prehrana za djecu
7. rujna 2019.
 

Pozivamo vas na radionicu Sistemskih konstelacija koja će se održati 14.9. u 10 sati, u Rugvičkoj 5.

Na radionicu možete doći kao postavljači svoje teme ili kao reprezentanti. Postavljanje svoje teme znači da imate neki aktualan "problem" na kojem želite poraditi. U tom slučaju, molimo vas da se javite barem nekoliko dana ranije jer su mjesta ograničena i potrebno je obaviti kratak razgovor kako bi se odredila točna tema. Ako dolazite kao reprezentant, sudjelovat ćete u pričama drugih i na taj ih način poduprijeti, a istovremeno steći zanimljive uvide. Kao reprezentanti, ne morate se posebno unaprijed najavljivati. Nemojte odustati ukoliko ste u zadnji čas odlučili doći, uvijek ima mjesta.


 

Što su Sistemske konstelacije?

Sistemske konstelacije jedinstvena su i zanimljiva metoda koja nam omogućava dobivanje uvida važnih za rješavanje prepreka s kojima se kroz život susrećemo. Metoda je nastala ispreplitanjem više njih, a često se uspoređuje sa psihodramom. Sistemske konstelacije omogućavaju nam zaviriti ispod problema koji nas zaokuplja i naći njegov pravi uzrok, a onda ga i riješiti. Specifičnost sistemskih konstelacija je što su orijentirane na što efikasniji pronalazak rješenja za pojedinca i nude brz uvid u situaciju, onakvu kakva zaista jest. Poznata je fraza da problem ne može biti riješen na istoj razini na kojoj je nastao, a konstelacije nam omogućavaju da tu prepreku preskočimo. Osim toga, mogućnost da kao promatrači vidimo sebe u određenim situacijama, daje nam jasniju sliku o nama, problemu s kojim se suočavamo i našoj ulozi unutar sistema.


 

Što sve mogu biti teme vaših konstelacija?

- “teme” koje se ponavljaju u obitelji, obrasci koje smo “naslijedili”

- odnosi s ljudima – obitelj, patneri, okolina, poslovni suradnici

- teški događaji i traumatična iskustva

- fizički simptomi i ovisnosti

- osobna stanja koja želimo promijeniti: depresija, bijes, ljutnja

- vlastiti obrasci ponašanja koje želimo promijeniti

- suočavanje s onime što ne možemo promijeniti

- problemi u poslovnom okruženju

- donošenje odluka ili odabira

- usvajanje promjena

- osjećaj “stajanja na mjestu”


 

Kako se odvijaju Sistemske konstelacije?

- Razgovor s voditeljem u kojem se određuje problem koji je klijenta doveo, želja za promjenom i klijentov cilj

- Odabiru se predstavnici glavnih elemenata u konstelaciji, koji su bitni u kontekstu problema koji se želi riješiti (reprezentanti)

- Klijent postavlja predstavnike u prostor i zajedno s voditeljem prati dinamiku i razvoj situacije

- Voditelj pomaže sistemu i predstavnicima da dođu do rješenja i stvara završnu sliku za klijenta, odnosno pomaže klijentu da dođe do rješenja svog problema.

 

Prijave na radionicu:

ivana.m.crncic@gmail.com ili 0995067999

Voditeljica: Ivana Crnčić, voditeljica Sistemskih konstelacija (škola za voditelje Sistemskih konstelacija - Scola, Branka Devčić) i instruktorica yoge.

Mjesto i vrijeme održavanja: 14. rujna 2019., 10:00 - 13:00 h, Zagreb


 

Ivana Crnčić

- Kroz pitanja i traženje odgovora i shvaćanje kako su razumijevanje i prihvaćanje temelji rasta i stvaranja životne lakoće, želim razmjenjivati iskustva i znanja s ljudima oko sebe. Koristim yogu, sistemske konstelacije i energetski rad kao bazu za rast i vlastiti put traženja odgovora, a sve što naučim, rado ću podijeliti s drugima.

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.